Liselilere ücretsiz ders kitabı müjdesi

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin 3.5 yıllık iktidarı sürecinde devletin memur ve işçisine olan 14 katrilyon nema, İMF'ye olan 21 katrilyon ile imarzedelere 8.5 katrilyon borç ödediğini ve Merkez Bankası'nın elindeki döviz rezervini 64 milyar dolara çıkarttıklarını söyledi. Başbakan, "Bu iktidar, 3.5 yılda 80 katrilyonu bütçesinin üzerine artı değer olarak koydu" dedi.

Lise öğrencilerine ücretsiz ders kitabı verileceğini müjdeleyen Başbakan Erdoğan, 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı başlamadan önce bütün okulların Bilişim Teknoloji sınıflarına kavuşarak bilgisayarsız okul kalmayacağını duyurdu. Erdoğan, kongre sürecinin tamamlanmasıyla 2007 yılının sonbaharında yapılacak seçime güçlü ve dinamik bir teşkilatlanmanın ortaya çıkacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hava yoluyla geldiği Kayseri'de partisinin il kongresine katıldı. Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede Başbakan, partililerce coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kongre öncesinde bir sürprizle karşılaştı. 3 Kasım seçimlerinden 4 gün önce AK Partinin Kayseri'de gerçekleştirdiği miting sinevizyon gösterisiyle sunuldu. 60 bin kişinin katıldığı mitingte Erdoğan ve Gül'ün yaptığı konuşmalardan kesitler sunuldu. Başbakan, sinevizyon gösterisinden sonra kongrede partisinin çalışması, Türkiye'de partileriyle birlikte gelinen noktayı anlatan konuşmasını yaptı.

Konuşmasında 'Zaman tünelinde geriye gidelim' diyerek 3 Kasım seçimleri öncesini ve sonrasını anlatan Başbakan Erdoğan, Tasarruf Mevduatı Fonu'na kesilen paralarla ilgili şunları söyledi: "3 Kasım'da nasıl bir Türkiye aldık. Nereye geldik. Bunu değerlendirelim. Sadece Zorunlu Tasarruf Mevduatı Fonu'nda biriken rakam ne kadardı biliyor musunuz? 14.5 katrilyondu. Kimden kesildi memurdan, işçiden kestiler. Hangi siyasi iktidarlar kesti. ANAP'ı var. MHP'si var. DSP'si vardı. CHP'si DYP'si vardı. Niye alındı bu para. Birilerine yapacakları ödemeler vardı ya. Hortumculara aktardıkları paralar vardı ya, onun için kesildi. Bu paraları kaynağından kestiler. Yani işçi, memur kendi arzusu ile vermedi. Size nema vereceğiz dediler ve kestiler. 14.5 katrilyon. Göreve geldik. Arkadaşlar bu tabloyu önümüze koydu. Böyle bir para var mı? Yok. 'Ne var yerinde' diye sorduğumuzda 'kâğıt' var denildi. 'Para yerine geçiyor mu? dedik. 'Hayır' denildi. 'Öyleyse biz bu kâğıdı kabul edelim. Devlet vatandaşına borçlu olamaz' dedik ve 'ödeyelim' dedik. Ödemeye başladık ve şu anda inşallah 9 gün sonra 14.5 katrilyonun tamamı ödenmiş olacak. Bu ayın başından itibaren son taksit ödeniyor. 20'sinde bitiyor. Devlet vatandaşına borçlu olmaz." Başbakan, bu fona kesilen para dışında önlerine gelen diğer bir olayın ise imarzedeler olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İmarzedeler vardı. Geçmişten bu yana çeteler vardı ve devamı vardı. Bunlara 8.5 katrilyon ödenmek zorunda idi. Devlet güvence vermişti. 'Bu parayı ödemeliyiz' dedik. 8.5 katrilyonun 6.5 katrilyonunu ödedik. Kalan 2 katrilyonu 2007 yılı Ocak ayına kadar ödeyeceğiz."

'Daha bitmedi' diyerek konuşmasını sürdüren Erdogan, IMF'e olan borçta ve Merkez Bankası'nda gelinen noktayı şöyle özetledi: "IMF diyorlar ya. Zaman zaman edepleri aşarak IMF'nin uşağı olarak gösteriliyoruz. Bugüne kadar kimsenin uşağı olmadık. Biz milletimizin onuru için mücadelemizi bugüne kadar haysiyetle sürdürdük sürdüreceğiz. İlkemiz, bugüne kadar dik durduk ama titreşmedik. Ölçümüz bu. Bu uşaklıkları başkaları yapmış olabilir. Ama AK Parti iktidarı bu duruma düşmedi. Bizden önceki yöneticiler şunu inkar edemezler. Türkiye IMF'nin 29 kurucu ortağından birisi. Birçok standbyy anlaşmaları imzalandı. Bizde imzaladık. Sürekli borç alındı. Biz geldiğimizde alınan borç 23.4 milyar dolar idi. Şu anda ne kadar kaldı. Şuanda IMF'e borç 11 milyar dolardır. Nereden nereye. Kim ödedi bu parayı? AK parti iktidarı. Nasıl ödedi? Kaynak nerede? Petrol kuyuları mı var? Yok. Dedik ya seçimden önce kaynak Türkiye, kaynak AK parti diye. Böyle geldi. Hortumlar kesildi. Kesilince paralar Türkiye'ye aktı. Para hizmete aktı. Ödenmiş para IMF'ye 13 milyar dolardır. Bugün için 20 katrilyondur. İmzardezelere ödenen 6.5 katrilyon. Tasarrufu Teşvik Mevduat Fonu'na kesilen paraların ödenmesi de 14.5 katrilyon. Toplam 41 katrilyon yaptı. Biz göreve geldiğimizde ise Merkez Bankası'nda 26 milyar dolar para vardı. Merkez Bankası'nın parası mıydı? Hayır. Bunun için de yurtdışındaki işçilerimiz 16 milyar dolar parası, bankaların bloke edilen para ve altınlar vardı. Şimdi şuanda 60 milyar dolardır. Nereden nereye. 34 milyar dolar. Ne demek bu? 40 katrilyon daha koyduğumuz zaman, bu rakamlar 80 katrilyon ediyor. 3.5 yılda artı değer olarak Türkiye'de bu bütçenin üzerine geldi."

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN KİTAPLARI DA ÜCRETSİZ

Başbakan Erdoğan, partisinin kongresinde lise öğrencilerine ve velilerine müjdeli haber verdi. İlköğretim okullarında kitapları ücretsiz verecekleri yönündeki açıklamaların eleştirildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları anlattı: "Türkiye'nin her tarafından çocuklarımız kitaplarını ücretsiz olarak okullar açılırken sıra üzerinde buldu mu? Buldular. Devam de edecek. Şimdi yeni talep var. Liseli öğrenciler diyor ki 'Sayın Başbakanımız paramızla bile ders kitaplarımızı bulamıyoruz.' Bakanlar Kurulu'nda karar aldık. 2006-2007 eğitim yılında liselerde de öğrenciler ders kitaplarını, sıraların üzerinde ücretsiz olarak bulacaklar. Çünkü eğitim önceliklidir. Milli eğitim tarihinde böyle bir hizmet verilmedi. İlk defa oldu. Eğitim bizim için öncelikli sorun. Okuma yazma oranı yüzde 80 idi. Yüzde 90 oldu. Şimdi yüzde yüz olacak."

BÜTÜN OKULLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİ SINIFINA KAVUŞACAK

Erdoğan, bilişim teknolojisinde ayağa kalktıklarını ve 70 bin dersliğin bu dönemde kurulan bilişim teknoloji sınıflarına bütün okulların kavuşacağını açıkladı. 'Bilgisayarlı eğitim bütün yavrularımız için geçerli' diyen Erdoğan, "Öğretmenlerimizi uzun vadili ucuz laptoplara kavuştu.

Neden yaptık. Arzumuz öğretmenlerimiz öğrencilerini onurlu ve daha güçlü eğitime alsın, kaliteli eğitsin. Derdimiz bu. Okuma yazma oranı yükselmesinde sizler bize destek verin. Yavrusunu okula göndermeyenler tarihe bunun hesabını veremez. Komşuları içinde yavrularını okula göndermeyenler varsa, özellikle hanım kardeşlerimizi rica ediyorum. Milli eğitim müdürlüklerine ve kaymakamlıklara bildirin. Yoksulluk bahane değil. Destek veriyoruz. 700 bin olan okuma yazma bilmeyen kişi sayısında 170 bin azalma oldu. Amacımız tamamen bitmesidir" diye konuştu.

Duble yol çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, gelecek yıla kadar 250 bin konut teslimi yapılacağını ifade ederek, hastanelerin birleştirilmesi noktasında yapılan reformları anlattı.

Avrupa Birliği sürecini önemsediklerini ve derslerine iyi çalıştıklarını anlatan Başbakan, bu süreçte onurlarından kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirterek, "Dünyaya açık olmayız. bir şeyler koparmak için değil, bir şeyler kapmak için Avrupa Birliğine giriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda belde, ilçe ve il teşkilatında görev alanlara seslenerek, 2007 yılının sonbaharında yapılacak seçim öncesinde en ücra köylere kadar gidilerek, halka gelinen noktayı ve yapılan çalışmaları anlatmalarını istedi. Başbakan Erdoğan'a salondan ayrılmadan önce AK Parti kayseri İl başkanı Mahmut Cabat tarafından pastırma, sucuk ve Bünyan kilimi hediye edildi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber