Ankara Sağlık Müdürlüğü, iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanlarından 7'sine otuzda bir maaş kesme cezası, 10'una kınama ve 25'ine de uyarı cezası verdi.

Haber Giriş : 28 Ocak 2004 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sağlık Müdürlüğü, iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanlarından 7'sine otuzda bir maaş kesme cezası, 10'una kınama ve 25'ine de uyarı cezası verdi.

SES'ten yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın emri ile Ankara Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmalarda sağlık çalışanlarının savunmalarının bile dikkate alınmadığı öne sürüldü.

Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Pratisyen Hekim Ufuk Yılmaz'ın savunmasında eylemin yapıldığı gün nöbetçi olmadığını ve izinli olduğunu, bu nedenle basın açıklamasına katıldığını söylediği, ancak savunmasının kabul görmediği ve 657 sayılı Devlet Memurları Yasası gereğince Yılmaz'a bir gün işe gelmemenin cezası olarak otuzda bir maaş kesme cezası verildiği belirtildi. Ayrıca Numune Hastanesi 3'üncü Üroloji Klinik Şef Yardımcısı Dr. Müslüm Yıldız'ın savunmasında görevinin başında olduğunu ifade etmesine karşın kınama cezası aldığı bildirildi.

Açıklamada, ?Kamu Yönetimi Temel Kanunu ve bunun sağlık alanındaki uygulaması olan sağlıkta dönüşüm projesiyle sözleşmeli çalışmanın, performansa göre ücretlendirmenin ve halkın sağlık hakkının gaspedilmesinin yasallaştırılmasını hedefleyen AKP Hükümeti, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin demokratik tepkisine tahammül edemedi? görüşüne yer verildi.

Sağlık çalışanlarının eylemine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Bir avuç marjinaller?, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da ?yasa dışı? diyerek tepki gösterdiği anımsatılan açıklamada, ?Ankara yüzde 100'e varan katılımla gerçekleştirilen eylemimizin ardından açılan soruşturmalarla sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tepkisini engellemek için girişimlerde bulunmaktadır? denildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber