Erdoğan'dan 'faizler inecek' mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın yükselttiği faizlerin tekrar ineceği mesajı verdi. Erdoğan, ?Evelallah şuanda yüzde 17 olan faizler eninde sonunda yerini bulur. Biz bu işi eninde sonunda yerine oturturuz'' dedi.

Erdoğan AKP Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, faizlerin geçmişte çok yüksek olduğunu bunun AKP döneminde indiğini vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

?Faizlerin çıkmasını eleştirenlere ?hangi yüzle bizim karşımızda konuşuyorsunuz' demeniz lazım. ?Gördünüz mü biz demiştik, işte faizler yükselmeye başladı' diye dikkat ederseniz bazı yerlerden sesler çıkmaya başladı. Çünkü alıştılar. Ülkenin iyi gitmesini hazmedemiyorlar. Faizler 13.5'a düştü ama buradan 3.5 puan artınca konuşmaya başladılar. Ülkenin iyi gidişinden rahatsız oluyorlar. Şunu bir defa bilmeleri lazım. Bu ülkede artık ekonomi sağlam zemindedir. Konjoktürel gelişmeler nedeniyle böyle dalgalanmalar olabilir, birkaç puan değişmeler olabilir. O sıkıntılar geride kaldı. Mali disiplinden asla taviz vermeyen, emin adımlarla geleceğe yürüyen bir Türkiye var. Evelallah şuanda yüzde 17 olan faizler eninde sonunda yerini bulur. Biz bu işi eninde sonunda yerine oturturuz. Yeter ki elele verelim. Birlik beraberlik içinde olalım. Birliğimiz dirliğimizdir bunu böyle bilelim.''

Enflasyon eleştirisi

İktidara geldiklerinde enflasyonun yüksek olduğunu belirten Erdoğan, ?Enflasyonda bu aralar bir oynama oldu. Hani mal bulanlar var ya. Hakaret olmasın diye mahribiyi söylemiyorum. Merak etme senin niyetin gerçekleşmeyecek milletin niyeti gerçekleşecek. Bu milletin beklentileri gerçekleşecek, bunu da böyle bilin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber