Teziç'in istifa ettirileceği iddiası...

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANKAYA SEÇİMİ ÖNCESİNDE YENİ SENARYO

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gündeme gelen bir senaryo daha sık konuşulmaya başladı. İşte Sezer'in düğmeye basacağı senaryo...

İlk olarak 1 Haziran 2006 tarihinde Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı'nın köşe yazısında dile getirilen bu iddia, bugün Yeni Şafak gazetesinin, Ankara'dan fısıltıların yazıldığı, Kulis köşesinde yer aldı. İşte Yeni Şafak gazetesindeki yazı

Kulislerde yeni senaryolar!

Başkent kulislerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça anayasal yetkilerini sonuna kadar kullanarak, görevden ayrılmadan önce AK Parti hükümetine bir son dakika golü atacağı konuşuluyor.

Duyumlara göre Sezer, Çankaya Köşkü'nden ayrılmadan önce devletin önemli kurumlarına kendi atadığı isimleri istifa ettirecek. Bunların arasında emeklilik yaşı yaklaşmış olanlara öncelik verecek.

Kulislerde konuşulanlara göre, Sezer'in istifa ettireceği isimlerin başında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç geliyor. Teziç'in görev süresi Aralık 2007'de sona eriyor. Sezer, Teziç'i 2007'nin Mart veya Nisan aylarında istifa ettirip yerine 4 yıllık yeni YÖK Başkanı'nı atayacak.

Sezer, kendisinin atadığı Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinden emeklilikleri yaklaşanları da istifa ettirecek.

Sezer'in istifa ettireceği isimler arasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da bulunuyor. Sezer bu isimler yerine yeni isimleri atayarak kendisinden sonra gelecek Cumhurbaşkanı'nın bu makamlara atama yapmasını engelleyecek.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber