İstihbaratçı sicili için yargıya gitti

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son kararname ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na getirilen Ramazan Akyürek, hakkında çıkan "Sicili bozuk istihbaratçı" iddiaları için yargı yoluna gitti.

Son kararname ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na getirilen Ramazan Akyürek, hakkında çıkan "Sicili bozuk istihbaratçı" iddiaları için yargı yoluna gitti. Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri Başkanlığı'na başvuran Akyürek, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevi sırasında sicil dosyasına, 2'nci Amiri olarak dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır'ın "Emniyetteki hizipleşme içinde irticai akımlara (Fethullah) yakın. Dikkat edilmelidir" yazdığı yönündeki haberlere karşılık hukuki işlem yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili bir internet sitesi ve haftalık dergide haber yapılarak şahsının ve Emniyet teşkilatının yıpratılmak istediğine dilekçesinde dikkat çeken Akyürek, "Personel sicil dosyasında bu konuyla ilgili bir notun bulunup bulunmadığına" ilişkin kendisine bilgi verilmesini de istedi.

Hukuk Müşavirliği'den ayrıca sicilinde "böyle bir kayıt varsa neden hakkında bir soruşturma açılmadığı"nı da soran Akyürek, hakkında bu tip bir not varsa da, "hangi dayanaklar çerçevesinde yazıldığının açıklanması, ayrıca bu kaydı düşenler hakkında yasal başvurunun yapılmasını" istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü'de gizli olan sicil kayıtlarını göremediği için bu tarz bir başvuru yapan Akyürek "Şahsı üzerinden emniyet teşkilatını karalamaya yönelik yayın yapan kuruluşlara yönelik hukuki işlemlerin başlatılmasını" talep etti.

Öte yandan konuyla ilgili ANKA'nın sorularını yanıtlayan Vali Çakır ise kesinlikle bu tip bir kayıt düşmediğini belirterek, "Akyürek'i çok iyi hatırlıyorum. Biraz içine kapanık bir arkadaşımızdı ama çok çalışkan ve başarılıydı. Benim böyle bir notu sicil dosyasına düşmem söz konusu olamaz. Kaldı ki böyle bir şey yapmaz, doğrudan hakkında inceleme ya da soruşturma talebinde bulunurdum" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber