'150 bin eğitimciye ek ders şoku' başlıklı habere MEB'den tekzip...

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"150 bin eğitimciye ek ders şoku" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


"150 bin eğitimciye ek ders şoku" başlıklı, 47208 sayılı ve Tercüman gazetesi kaynaklı haberimize Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından tekzip gönderilmiştir. Tekzip metni aşağıda yer almaktadır:


BASIN AÇIKLAMASI

12.06.2006

Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin bugünkü (12.06.2006) nüshasında ?36 YTL zam verdi 120 YTL geri alacak? başlığıyla verilen haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu haberde özetle ?ek ders ücretini 1,5 YTL artıran MEB'in, maaş karşılığı öğretmenlerin girdiği haftalık 15 saatlik ders sayısını 21'e çıkaracağı? iddia edilmektedir.

Öncelikle gazetenini manşetinden verilen haber, tümüyle asparagas, baştan aşağı hayal mahsülü ve yalandır.

Bunun yanında eğitim alanında faaliyet gösteren üç sendika başkanının da hayal mahsülü bir habere yorum yapması düşündürücüdür.

Milli Eğitim Bakanlığı, en son 1997 yılında zam yapılan ek ders ücretlerini 3,5 YTL'den 5 YTL'ye çıkarmak suretiyle öğretmenlerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi yolunda önemli bir adım atmıştır. Zaten daha önce de Bakanlığımız, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarının düzeltilmesi amacıyla ?Öğretmene Ev Kampanyası?, ?Öğretmene Dizüstü Bilgisayar Kampanyası? ?Öğretmenliğin Kademelendirilmesi? başta olmak üzere bir çok projeyi hayata geçirmiştir. Ülkenin ekonomik durumuna bağlı olarak bu yöndeki çalışmalar da devam edecektir.

Durum böyle iken daha önce öğretmenlere verilen ek ders ücretlerine zam yapılmasına karşılık maaşla girilen ders saatinin artırılacağını söylemek Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel felsefesine uymamaktadır.

Kamuoyunun yukarıdaki açıklamalar ışığında yeniden değerlendirme yapmasını diler, saygılar sunarız?

Milli Eğitim Bakanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber