Arınç, TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik teklifi sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapılması Hakkındaki İçtüzük Teklifi, TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu.

Mevcut içtüzüğün tamamı gözden geçirilerek hazırlanan 103 maddelik teklifte, zaman içinde uygulanabilirliğini yitirmiş hükümler, uygulamada sıkıntı doğuran veya gelişen teknoloji nedeniyle yeniden düzenlenmesi gereken maddeler, içtüzükteki eksiklik, aksaklık ve boşluklar tespit edildi.

İçtüzük teklifinin, Anayasa hükümleri ile Anayasa Mahkemesi kararları da dikkate alınarak günün ihtiyaçlarına cevap verecek, TBMM'nin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak şekilde hazırlandığı bildirildi. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince İçtüzük'te yapılması gerekli değişiklikler de İçtüzük değişiklik teklifine konuldu. Bu çalışma sonucunda, mevcut içtüzüğün 102 maddesinin değiştirilmesi, 16 maddesinin yürürlükten kaldırılması ve 7 maddenin eklenmesi öngörüldü.

GENEL SEKRETERLİK TEŞKİLAT KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi de TBMM İdare Amirleri Feyzi Berdibek, Burhan Kılıç, Dursun Akdemir ve Erdoğan Yetenç tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifle, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun öngördüğü yeni mali yönetim ve kontrol sisteminin gerekleri ve yeni birimlerin oluşturulması doğrultusunda teşkilat yapısında değişiklikler yapılması, TBMM'nin iç denetim ve dış denetim esaslarının belirlenmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber