Unakıtan, asgari ücreti yıllık olarak düşünmek lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Asgari Ücret Tesbit Komisyonu'nun yeniden toplanması yönündeki isteklerle ilgili olarak, ''Bunlar yıllık olarak hesaplanacak unsurlardır. 1-2 ayda birşey oldu diye bütün yıla teşmil etmek doğru değildir'' dedi.

Kemal Unakıtan, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen ''Gündem 2006'' konulu toplantıya girişi sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk-İş'in enflasyon rakamlarının yüksek çıkması nedeniyle Asgari Ücret Tesbit Komisyonu'nun yeniden toplanması yönündeki isteğine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Unakıtan, bu rakamların yıllık olarak hesaplandığını bildirdi.

Unakıtan, ''1 ayda birşey olmuş, 2 ayda birşey olmuş diye bütün yıla teşmil etmek doğru değildir, yıl hedeflerine bakmak lazım'' diye konuştu. Unakıtan, bir soru üzerine, kendilerine böyle bir talebin gelmediğini söyledi.

Bir gazetecinin, bütçeden çölyak hastalığı için ayrılan payın artırılması yönünde hastaların beklentisi olduğunu söylemesi üzerine Unakıtan, ''Bilmiyorum, ilk defa sizden duydum, tabii bunlar çok detaylı olarak hazırlandığı için her detayın her kalemini benim bilmem mümkün değil arkadaşlarla konuşayım'' dedi.

Unakıtan, ''Bu konuda mağduriyet varsa giderilir mi'' sorusuna da, ''Bilemiyorum haliyle tabii biz devletiz, mağduriyetleri haliyle önleriz, bir bakayım inceleyeyim'' karşılığını verdi.

''Tekstilcilerin sizin sözleriniz üzerine (enflasyonu düşürürsek bize teşekkür edecekler mi) demesini nasıl değerlendiriyorsunuz'' biçimindeki soruyu da Unakıtan, ''Ederim ederim, herkese de teşekkür ederim'' diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber