13/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan ve Makedonya'yı kapsayan gezisine devam ediyor.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.00'da Swissotel'de, Türk seramik sektörü konulu toplantıya katılacak. Saat 19.30'da Lütfü Kırdar'da düzenlenecek olan İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması final gecesine katılacak olan Tüzmen, saat 21.00'de de Sirkeci Sepetçiler Kasrı'ndaki Mekan Oscarları ödül törenine iştirak edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saat 10.00'da Vefa Lisesi'nde düzenlenecek olan Vefa Lisesi Geçlik Şöleni ve Ödül Töreni'ne katılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 09.00'da, Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'ndeki 3 ayrı noktada bulunan kaçak yapıları yıkacak.
- Habur Sınır Kapısı'nda Kuzey Irak emniyet birimlerince 1 Haziran tarihinde gözaltına alınan Özgür Der Diyarbakır Şubesi yöneticisi Metin Demir'le ilgili olarak, saat 12.30'da Fatih PTT önünde bir basın açıklaması yapılacak.
- Goodyear'ın yeni kamyon lastiğinin tanıtılacağı ve Road Show'un startının verileceği basın toplantısı, saat 19.00'da Rahmi Koç Müzesi'nde yapılacak.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Türk Sanat Musiki Korosu, saat 19.00'da AKM'de bir konser verecek.
- DİSK'liler, Tuzla Organize Deri Sanayi Caddesi Gazioğlu Çiftliği'ndeki Mito Yapı Malzemeleri adlı işyerinde 68 gündür süren direnişle ilgili olarak, işyeri önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Desan işçilerinin direnişi ile ilgili olarak, saat 12.30'da Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
CTDA üyesi seramik ithalatçılarının toplantısı
- Dünyanın en büyük seramik karo ithalatçı ülkesi ABD'de faaliyet gösteren Seramik Karo Distribütörleri Derneği (Ceramic Tile Distributors Association-CTDA) üyesi yaklaşık 150 seramik ithalatçısı, Seramik Tanıtım Komitesi'nin organizasyonuyla İstanbul'da biraraya geldi. Yaklaşık 1 hafta boyunca Türkiye'de incelemelerde bulunacak heyet için saat 10.00'da Swissotel'de Türk seramik sektörü hakkında bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Seramik Federasyonu Başkanı Adnan Polat ve sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerinin yanısıra Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri yetkilileri de katılacak. Tüzmen ayrıca, saat 19.30'da Lütfü Kırdar'da düzenlenecek olan İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması final gecesine, saat 21.00'de de Sirkeci Sepetçiler Kasrı'ndaki Mekan Oscarları ödül törenine katılacak.

Türk Telekom'un yeni ürünlerinin tanıtımı
- Türk Telekom, saat 10.00'da Swissotel Neuchatel Salonu'nda gerçekleştireceği bir basın toplantısı ile katma değerli 3 yeni ürününün tanıtımını yapacak. Toplantıya Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany de katılacak.

TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu'nun semineri
- TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu, saat 09.00'da Ceylan Intercontinental Oteli'nde "Küresel Trendler, Beklentiler ve Türkiye'nin Büyüme Performansı" başlıklı bir seminer düzenleyecek.

TMSF'den garimenkul satışı
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), aralarında 10 milyon 375 bin YTL ile en yüksek muhammen bedele sahip Milas'taki turistik tesisin de bulunduğu 155 gayrimenkulü satışa çıkardı. Muhammen bedelleri toplamı 46 milyon 330 bin 180 YTL olan gayrimenkuller, Profilo Alışveriş Merkezi Tiyatro Salonu'nda saat 10.00'da ihaleye çıkarılacak.

18. DGMO Grubu Toplantısı
- Dünyanın en büyük demiryolları organizasyonu olan, Paris merkezli Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC) Sınırlı Uygulama Grubu Ortadoğu Şebekeleri Genel Müdürleri Grubu'nun (DGMO) 18. DGMO Grubu Toplantısı, saat 10.00'da Grand Cevahir Otel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------
Filistin'de gerginlik
- Filistin'de El Fetih yanlılarıyla Hamas taraftarları arasında gerginlik tırmanıyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı kaynaklı krizin çözümü için çabalar sürüyor.

Türkiye'nin AB üyeliği
- AB'nin Türkiye ile detaylı üyelik müzakerelerinin başlatılması yönünde karar almasının yankıları sürüyor.

Karadağ'ın bağımsızlığı
- Karadağ'ın Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan edip etmeyeceğinin oylandığı referandumdan 'Bağımsızlığa Evet' yanıtının çıkmasının ardından, Karadağ'ın bağımsızlık süreci devam ediyor. AB de Karadağ'ı bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanıma kararı aldı.

2006 Dünya Kupası
- Almanya'da devam eden 2006 Dünya Futbol Kupası, Fransa-İsviçre, Brezilya-Hırvatistan müsabakalarıyla sürecek.

Chirac-Prodi görüşmesi
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile Paris'te biraraya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber