Öğretmen 4 yıl çift maaşa itiraz etmedi, sonra da 'ödeyemem' dedi

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1998'de öğretmenlikten emekliye ayrılan Midillioğlu, 2001'de yeniden öğretmenliğe başladı. Emekli Sandığı geri isteyince 'ödeyemem' dedi

ÇİFTE maaş skandallarının arkası kesilmiyor. Milyonlarca insan işsiz gezerken, devlet birçok insana çift maaş ödüyor.

Hasan Midillioğlu adlı vatandaş da bu isimlerden biri. Midillioğlu, yıllarca çift maaş aldı; ancak, buna hiç itiraz etmedi. Ta ki, durumun fark edilip ödenen paranın tekrar geri istenmesine kadar... 4 yıl aldığı çift maaşa ses çıkarmayan Midillioğlu, fazla paranın geri istenmesine ise 'Ödeyemem' diyerek itiraz etti. Hasan Midillioğlu, emekli olduktan sonra yeni bir işe girdi ve 4 yıl çift maaş aldı. Ancak, Emekli Sandığı 4 yıl sonra durumu fark edip bu maaşı geri istedi. Bakanlığı'n gerekli bildirimi yapmadığını belirten Midillioğlu ise, kendisine borç çıkartılamayacağını savundu. Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuran ve yardım isteyen Midillioğlu, 'Ödeyemem, yardım edin' diye feryatta bulundu. Hasan Midillioğlu, 1998 tarihinde İstanbul'da bir ilköğretim okulundan Türkçe öğretmeni olarak emekliye ayrıldı. Midillioğlu, 2001 yılında tekrar işe girerek Bandırma Ticaret Borsası Okulu'nda öğretmenliğe başladı. 4 yıl boyunca hem emekli maaşını, hem de kamu kuruluşundaki maaşını almaya devam etti. Emekli Sandığı'nın geri ödeme talebine karşı çıkan Midillioğlu, çareyi milletvekillerinde aradı. Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuran Midillioğlu, Emekli Sandığı'nın emekliliğe bağlı olarak yapılan ödemeyi geri almak üzere kendisine borç çıkarttığını belirterek, bu tahsilatın engellenmesini istedi.Komisyon tarafından yapılan araştırma sonucunda Midillioğlu'nun 4 yıl çift maaş aldığı tespit edildi. Dilekçe sahibinin, hem kamu kuruluşundaki maaşını hem de emekli maaşını 4 yıl boyunca aldığı ortaya çıktı.

'Geri ödenmeli'

Dilekçe sahibine, fazla ödemenin geri verilmesi gerektiği şeklinde cevap yazan komisyon, 'Fazla ödemeden yararlanan ilgili kişidir. 'Kanunları bilmemek mazeret sayılmaz' ilkesi çerçevesinde vatandaşın emekli ödemelerini almaması gerektiğini bilmemesi de, yapılan fazla ödemenin tahsiline bir engel değildir' dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber