Havuz tayinleri neden gecikiyor?

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, havuz tayinleri sonucunu ne zaman açıklayacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havuz tayinleri neden gecikiyor?

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 24.12.2008 tarihinde kurum tarihinde ilk kez komisyonlar arası tayin taleplerine yönelik ilan yapmıştır.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün tayin taleplerini bir havuzda toplayıp, komisyonlararası tayinlere yönelik yapmış olduğu bu çalışma; eğitim durumundan veya eş durumundan veya başka sebeplerden dolayı tayin isteyenlerin bu konulardaki sıkıntılarını kısmen de olsa çözüme kavuşturmuştur.

Bakanlık, en son 18.04.2014 tarihinde havuz tayinlerine ilişkin duyuru yayımlamış ve bu duyuruya istinaden de şartları tutanların başvuruda bulunabileceğini ve buna ilişkin usulün neler olduğunu deklare etmiştir. (http://www.memurlar.net/haber/464726/) Havuz tayinlerinin başvuruları 21.04.2014 tarihinde alınmış ve başvurular 30.04.2014 günü mesai bitiminde sona ermiştir.

Aradan geçen zaman zarfı içerisinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından havuz tayinlerinin sonuçlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, sonuçların ne zaman açıklanacağına ilişkin de bilgilendirme yapılmamıştır.

Herkesin malumu olacağı üzere; 28.06.2014 tarihinde Ramazan ayı başlıyor.

Öte yandan 13.06.2014 tarihinde ise, okullar tatile girdi ve böylece 2013-2014 eğitim -öğretim sezonu sona erdi.

Bu bağlamda; havuz tayinlerinin sonuçlanmaması, havuz tayinine başvurup da sonucundan etkilenecek olanların atanacağı yere ilişkin kaygılar taşımasına neden olmaktadır. Gerek çocuğunun okulu dolayısı ile gerekse Ramazan ayının yaklaşması dolayısı ile tayini çıkacakların eşyalarının taşınması sırasında mağduriyet yaşamamaları için havuz tayinlerinin biran önce sonuca erdirilmesi ve gerekli açıklamaların yapılması önem arz etmektedir.

Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyurunun yapılması dileğiyle.


İŞTE BİR ÜYEMİZİN SİTEMİ

Ben Adalet Bakanlığı'nın 2014 yılında havuz tayinini istedim, Nisan ayının 30 unda bitti bir buçuk ayı geçti hala açıklanmadı.

Ben örneğin düğün yapacağım ve tayin kabul ya da red olursa ona göre düzen kuracağım diğer talep eden arkadaşlarımda evli olanlar evini taşıyacak, okul yazdıracak vs. ramazan ayında havuz talebi kabul edilenlere resmen zulüm edilmiş olacak, kabul edilmeyenler zaten yıkılacak bunca zaman beklemeleri karşısında. bunu duyurmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla..

Adalet Personeli Kategorisi Editörü

' ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber