Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı 2011'den belliymiş!

CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun muhalefet liderlerin arayış turlarından değil yıllar öncesinden planlanan bir isim olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2014 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı 2011'den belliymiş!

ŞUAYİP ALABAY/Hürhaber.com

CHP ve MHP'nin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sürpriz değil, bir proje olduğunu düşündürecek belgeler ortaya çıktı. Siyasetçi yazar Tevfik Diker'in 2013 yılında kaleme aldığı "Kurtlar Medyası" isimli kitabında Aydın Doğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu'na Cumhurbaşkanlığı teklifi yaptığı ve bu teklif için Cidde'ye kadar bizzat gittiğinin yazması gözleri başka yöne çevirdi...


2013'TE ÇIKAN KİTAP: İHSANOĞLU'NA ADAYLIK TEKLİF EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterdiği eski İslam Konferansı Örgütü(İKÖ) Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının sürpriz olmadığı ortaya çıktı. Siyasetçi yazar eski milletvekili Tevfik Diker'in Kurtlar Medyası kitabında yer verdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2011 yılında Aydın Doğan tarafından ziyaret edildiğine dikkat çekilirken, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için istekli olduğu ve çalışma yapıldığına dikkat çekildi.

TEVFİK DİKER KİTABINDA NE YAZDI?

Siyasetçi yazar Tevfik Diker'in 2013 yılında piyasaya çıkan kitabında yer verdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2011 yılında görüştüğünü vurguladı. Diker kitabında, " Aydın Doğan'ın 2011 yılının Ağustos ayında da Cidde'ye gidip Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüğünü bütün bunlara eklemeliyim. Aydın Bey'in Ekmeleddin İhsanoğlu ile yakın irtibatı bu tarihten öncesine dayanıyor. Aldığım bilgiler Aydın Doğan'ın Prof. İhsanoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığına adaylığı koymasını istediği doğrultusundadır. Bu proje hayata geçer ya da geçmez. Ancak böyle bir talebin olduğu kesindir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber