Somalı madenciler için düzenleme

TBMM Genel Kurulu'nda, Yeni Yargı Paketi içinde Soma'daki maden ocağında çalışan işçiler ve ölenlerin hak sahipleri için düzenleme yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2014 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Somalı madenciler için düzenleme

TBMM Genel Kurulu'nda, Yeni Yargı Paketi içinde Soma'daki maden ocağında çalışan işçiler ve ölenlerin hak sahipleri için düzenleme yapıldı. Maaş alamayanların ücretleri, işverenden tahsil edilmek üzere İşsizlik Fonu'ndan ödenecek.

Tasarıya, AK Parti, CHP, MHP, HDP milletvekillerinin ortak imzasıyla yeni bir madde eklendi. Buna göre, Manisa'da taşkömürü ve linyit madenciliği alınında faaliyet gösteren, kazanın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı işletmesinde 13 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla sigortalı olanlara veya bunların hak sahiplerine son aylık net ücretleri esas alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen sürede İşsizlik Fonu'ndan aylık ödeme yapılacak. Bu ödemelerde herhangi bir vergi ve kesinti olmayacak.

Soma Holding'e ait Eynez, Atabacası ve Işıklar maden ocağı işletmelerinde 13 Mayıs 2014 itibarıyla sigortalı olanlara işyerinin kapalı olduğu dönemle sınırlı olmak suretiyle işveren tarafından ödenmeyen ücretleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen süreyle aylık olarak İşsizlik Fonu'ndan ödenecek ve yapılan bu ödemeler yasal faiziyle işverenden tahsil edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber