Milletvekili ile kapışan Emniyet Müdürü'nün tayin zaferi

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da, AKP Milletvekili Yekta Haydaroğlu'nun bir akrabasıyla tartıştıktan sonra Iğdır'a tayin edildiği öne sürülen Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal'ın idare mahkemesine açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı verildi.

7 Mayıs'ta meydana gelen olayda iddialara göre, Haydaroğlu'nun bir yakını, eski Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'u uğurlamak için geldiği havaalanında, otomobilini park yasağı olan yere bırakmak isteyince, bir polisin uyarısıyla karşılaştı.

Kendisinin milletvekili akrabası olduğunu istediği yere park edebileceğini söyleyen Haydaroğlu'nun yakınının mukavemette bulunduğu polis de, durumu Önleyici Hizmet Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Akçal'a bildirdi. Akçal da milletvekili yakınının ifadesinin alınmasını istedi. Yaşanan bu olayın ardından Haydaroğlu, Akçal'ı yanına çağırarak "Ben milletvekiliyim, gözaltına aldığınız kişiyi derhal bırakın" dedi. "Soruşturma yapıp bırakacağız" yanıtını veren Akçal, Haydaroğlu'nun sert sözleri üzerine de "Görevimi yapıyorum. O kişi polise hakaret etti, mukavemette bulundu. Ben bir albay çocuğuyum, polisim. Nasıl davranılması gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

Bu tartışmanın ardından Akçal, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçici görevle Iğdır'a tayin edildi. Kararı öğrenince fenalaşan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1,5 gün tedavi gören Akçal, tayinin durdurulması için Van İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İtirazı karara bağlayan mahkeme, görevlendirmenin siyasi olduğuna hükmederek, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Akçal'ın, yarın Van'a gelerek eski görevinin başına geçeceği öğrenildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber