İstanbul'da Ramazan pidesine zam sinyali

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Özer: - "Geçen yıla oranla bir zam talebimiz olacak. Ne kadar olacağı konusunda birliğimizle görüşmelerimiz sürüyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da Ramazan pidesine zam sinyali

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili geçen yıla oranla zam taleplerinin olacağını belirterek, "Ne kadar olacağı konusunda birliğimizle görüşmelerimiz sürüyor. Geçen yıl 40 lira olan un fiyatları bu yıl 70 liraya yükseldi. Aşırı bir zammın olacağını ben de zannetmiyorum. Ancak bu maliyet artışları elbette pide fiyatlarına yansıyacaktır" dedi.

Özer, ramazan pidesi fiyatının açıklanmasına ilişkin AA muhabirine, kendileri için geçerli olabilecek teklifi İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ne yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık bir hafta sonra çıkacak karar sonucunda pide fiyatını açıklayacaklarını aktaran Özer, "Biz fırıncılar odaları teklifimizi hazırlayıp esnaf odaları birliğine göndeririz. Onlar da değerlendirme yapıp bir rakam belirler" ifadesini kullandı.

Özer, bu yıl un ve yumurta fiyatlarındaki artışın pide fiyatlarına da yansıyacağını dile getirerek, "Zam talebimiz olacak mutlaka. Geçen yıla oranla bir zam talebimiz olacak. Ne kadar olacağı konusunda birliğimizle görüşmelerimiz sürüyor. Un, yumurta fiyatları, hepsi aldı başını gitti. Geçen yıl 40 lira olan un fiyatları bu yıl 70 liraya yükseldi. Ama aşırı bir zammın olacağını ben de zannetmiyorum. Ancak bu maliyet artışları elbette pide fiyatlarına yansıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber