Hileli bal satanları Alo 174'e ihbar edin

"Tüketiciler hileli ya da sahte bal satışı yapan kişileri vakit kaybetmeden Alo 174 Gıda Hattı'na ihbar etsin"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2014 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hileli bal satanları Alo 174'e ihbar edin

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "Tüketiciler hileli ya da sahte bal satışı yapan kişileri vakit kaybetmeden Alo 174 Gıda Hattı'na ihbar etsin" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hileli ya da sahte bal satışının önüne yıllardır bir türlü geçemediklerini söyledi.

Son dönemde ev ev dolaşarak ucuz bal satmak isteyen kişilerle ilgili pek çok şikayet bulunduğunu vurgulayan Aydın, "Vatandaşlarımız kapılarına gelen seyyar satıcılardan kesinlikle bal satın almasın. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse bu insanlara daha fazla fırsat vermeyiz" diye konuştu.

Tüketicilerin bal konusunda hassas davranmalarını isteyen Aydın, şöyle konuştu:

"Bazı yörelerden gelen insanlar ticari glikozu bal diye kapı kapı dolaşıp satmaya çalışıyor. Vatandaşlarımız kesinlikle ucuz diye kapılarına kadar gelen insanlardan alışveriş yapmasın. Cami avlularında, köy ve mahallelere kadar gelip araç üzerinden satış yapanlardan kesinlikle bal satın almasınlar. Vatandaşlarımız kendini açıkgöz sanan bu insanlara fırsat vermesin. Balın ucuzluğuna kesinlikle aldanmasın. Bilsinler ki ucuza satılan bir balda mutlaka hile vardır. Kimse tuzağa düşmesin."

Aydın, tüketicilerin hileli ya da sahte bal satışı yapan kişileri vakit kaybetmeden Alo 174 Gıda Hattı'na ihbar etmesini isteyerek, şunları kaydetti:

"İhbar hattına bulundukları adresi söyleyerek, ekiplerin oraya gelmesini sağlasın. Bölge jandarma bölgesiyse jandarmadan, polis bölgesi ise polisten yardım alsın. İl merkezindeyseler il ve ilçe tarım müdürlüklerinden yardım istesinler. Bilsinler ki gelen ihbarı alan yetkililer hemen müdahale ediyor. Tüketicilerimiz bu konuda uyanık olsun ve bilinçli davranarak o kişilerin daha fazla insanı dolandırmasına fırsat vermesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber