Tıp fakültesinde tüm öğrenciler yüksek not alınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin tamamı sindirim sistemi sınavından yüksek not alınca, soruların çalındığı anlaşıldı ve sınav iptal edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tıp Fakültesinin 3. sınıfında öğrenim gören 56 öğrenci, sindirim sistemi sınavından yüksek not aldı.

Öğrencilerin tamamının yüksek not alması üzerine, soruları hazırlayan kurul durumdan şüphelendi ve sınavlar iptal edildi.

Kurul, daha sonra yeniden soru hazırlayarak, öğrencileri sınav yaptı. İkinci sınavda öğrenciler, ilk sınavda aldıkları puanların çok altında not aldılar. Bunun üzerine yapılan araştırmada, iptal edilen ilk sınavın sorularının çalındığı, öğrencilerin bu nedenle yüksek not aldıkları ortaya çıktı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma başlattıklarını ve olayı aydınlatmak için bir kurul oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki vize sonuçlarında durumu fark ettik. Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu sınavlarda çok yüksek not almaları enderdir. Çünkü sorular çok zordur. Sınıfın tamamı yüksek not alınca durum anlaşıldı.

Olay bize ders oldu. Bundan sonraki sınavlar için gerekli önlemlerimizi aldık. Soruşturma başlattık. Ancak öğrencilerin tatile girmiş olması nedeniyle soruşturma muhtemelen eylül, ekim gibi sonuçlanacak. Soruşturmada öğrenciler tek tek incelenecek.

Öğrencilerimiz, Hababam Sınıfı'nı aratmayacak bir uğraş içine girmişler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber