'Torba Tasarı'da 10. madde görüşülüyor

Tasarının görüşmeleri 10. madde üzerinde devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2014 17:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Torba Tasarı'da 10. madde görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "torba tasarı"nın görüşmeleri 10. madde üzerinde devam ediyor.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 10, 11, 12. maddelerin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle tasarıdan çıkarılması için önerge vererek, usul tartışması açılmasını istedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kaplan'ın gündeme getirdiği konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şırnak'ta zaman zaman iş kazaları olduğunu, çalışanları da uyardıklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orası illegal bir maden ocağıdır, çalışma şartlarına uymayan ocakların hepsi kapatıldı. '3 tane madenci vefat etti' deniliyor, onlar madenci değil, o resmi ocak değil, mühürlenmiş. '3 madenci' diye ibarelendirmem. Madencilik sektörüne de haksızlık yapmış olmayalım. Trafikte sürücünün ehliyet, alkol kontrolünde ehliyetine el koyuyorsunuz ama sonra ehliyetsiz yola çıkıp kaza yapıyor, trafik polisini suçluyorsunuz. Doğru değil. Kaplan, bu işi valiliğin Park firmasına verdiğini söyledi. Valiliğin verdiği bir iş değil bu. Silopi'de bulunan 30 milyon ton saha için 2001'de TKİ, ihale yapıyor, Park firması kazanıyor. Kömürü, termik santral yapmak kaydıyla veriyoruz. Cudi Dağı'nın eteklerinde bir istihdam alanı oluşturuldu, 7 köyden kardeşlerimiz çalışıyor."

Kaplan'ın hesap sorduğunu söylemesi üzerine Yıldız, kaçak sahadan hesap sorulamayacağını ifade etti.

Yıldız, Kaplan'ın "Kürt petrolünün varilini 56 dolardan kim alacak, farkı cebine kim indirecek, aldığını kime satacak?" sorularına da yanıt verdi. Türkiye'nin, Irak petrolünü satın almadığını, bunun, transit olarak Türkiye üzerinden geçen dünya piyasalarına sunulan petrol olduğunu belirten Yıldız, TÜPRAŞ'ın o ihaleye girmediğini söyledi.

-Komisyon Başkanı Berber'e doğum günü pastası

Bu arada komisyon çalışmalarına ara verildiği sırada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber'in doğum günü kutlandı.

Berber'in odasında, Bakan Yıldız ve milletvekillerinin katılımıyla pasta kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber