Adana valisi: Okullar halka açılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana Valisi Cahit Kıraç, okulların konferans salonları, spor salonları, yüzme havuzları ve kütüphanelerinin halka açılması gerektiğini belirterek, "Okullar halkı aydınlatmak için vardır, onları kapalı tutmakla bir yere varamayız" dedi.

2005-2006 eğitim-öğretim yılının değerlendirme toplantısına katılan Vali Cahit Kıraç, okulların halka açılması gerektiğini vurgulayarak, "Milli Eğitim'e bağlı okullar sadece ders olduğu zaman açık, bunun dışında kapalı. Bu çok yanlış bir davranış. Okulları mutlaka halka açmalıyız. Bu projeleri okul müdürleri yürütmeli. Okulun konferans ve spor salonundan, yüzme havuzundan ve kütüphanesinden halk faydalanmalı. Okullar halkı aydınlatmak için var, onları kapalı tutmakla bir yere varamayız" dedi.

Öğretmenlerin yağmur çamur, ilçe, köy ve belde demeden sınırlı imkanlarla çalıştığına dikkat çeken Kıraç, şunları söyledi:

"Eğitim bir gönül işidir, bir sevdadır. Bu mesleği sevmeyen yapamaz. Adana'da 17 bin öğretmen, 900 okul var. Hepsinin imkanları ortada. Bu kıt imkanlarla en iyisini ve en güzelini ortaya koymaya çalışıyorlar. Adana'da 10 binin üzerinde derslik var ama yeterli değil. Bu yıl bin 500 derslik yaptırdık, seneye bin derslik daha yapmayı planlıyoruz. Sınıflar 50-60 kişilik olunca başarı da direkt olarak düşüyor. Bunu aşmak için devlet, millet ele ele verip derslik sayısını istediğimiz seviyeye çıkarmayı düşünüyoruz. Adana'da hayırsever vatandaşların eğitime katkısı çok büyük, bu yıl 18 okul yaptırdılar. Önümüzdeki günlerde de bütçesi 15 trilyon olan çok kapsamlı bir fen lisesi yapılacak."

Bütün okulları bilgisayar teknolojisiyle donattıklarını hatırlatan Kıraç, "Artık bilgiye ulaşmak bilgisayarlarla çok kolay. Öğrenci kayıtları bile artık internet üzerinden yapılıyor. Bu sayede müdürlerin üzerindeki yük ortadan kalktı. Kimse mahallesinin dışında bir okulda okuyamayacak. Şehir merkezindeki okullarda yaşanan yığılmalar ortadan kalkacak. Bilgisayarlı sisteme geçilmesi kadar onları korumak da çok önemli. Okul musluklarını çalmaya yeltenen kişiler, bilgisayarları da çalmaya çalışabilir. Bu nedenle bilgisayarlar kesinlikle zimmetlenmeli" diye konuştu.

Öğrencinin tek başına başarısız ya da başarılı olamayacağına işaret eden Vali Kıraç, "Başarı varsa bunda herkesin payı vardır. Başarısızlık varsa bunda da herkesin payı vardı. Adana ÖSS'de Türkiye 19.'su, OKS'de Türkiye 26.'sı. Burada bir başarısızlık var ve bu hepimizin hatası. Adana tarihi ve geçmişiyle bunu hak etmiyor. Hepimiz çalışarak el birliğiyle bu başarısızlığı başarıya dönüştürmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl 78 okul müdürünün görev yeri değişikliğine de değinen Kıraç, "Yıllardan bu yana aynı yerde kalan öğretmenlerde heyecan kalmıyor. Bunlardan marjinal verim alamıyorsunuz. Bu nedenle 78 müdürün yerinde değişiklik yaptık. Ancak bazı müdürler mahkemeye başvurdu. Müdahale etmedik, çünkü burası hukuk devleti. Ancak alınan bu karar okullarda başarının arttırılması içindi" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Kıraç 2005-2006 yılında başarılı olan müdürlere teşekkür belgesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber