Ramazan'da fiyat artışı için sebep yok

Önümüzdeki günlerde tarla ürünlerinin piyasaya çıkacağını, Ramazan’da fiyatların yükselmesi için bir sebep olmadığını söyleyen TZOB Başkanı Bayraktar “Kuru gıdalarda, tavuk, dana ve kuzu etinde fiyat artışı olursa spekülatif olduğu ortaya çıkar” dedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Haziran 2014 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazan'da fiyat artışı için sebep yok

Ramazan fırsatçılığı yapılmasın

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala tüm gözler gıda fiyatlarına çevrildi. Kış aylarındaki kuraklığı bahane eden Ramazan fırsatçıları iş başı yapmaya hazırlanırken Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) başta et olmak üzere fiyatların yükselmesi için hiçbir nedenin olmadığı açıklaması geldi. 7 yıldır Ramazan öncesi yaptığı çalışmalarla birlikte Ramazan boyunca fiyatların takipçisi olduklarını hatırlatan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklık ve daha sonrasında doğal afetler nedeniyle bu yıl Ramazan öncesi gıda fiyatlarının daha önceki yıllardan çok daha büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Ramazan ayında, artan gıda ihtiyacının, spekülasyona bu yıl çok daha açık olduğuna dikkat çeken Bayraktar, şunları söyledi:

Pazarı, marketi takip ediyoruz

"Ramazan ayında gıdaya artan talep özellikle et, et ürünleri, süt ürünleri, bakliyat ve unlu mamullerde yoğunlaşmaktadır. Ramazan öncesinde, son yirmi günü dikkate alarak mayıs sonuna göre, dana, kuzu, tavuk etinde önemli bir artış olmadı. Ahırlarımız dolu. Üretim hem büyükbaşta, hem küçükbaşta yeterli, tavukçuluk sektörü de rahatlıkla tüketimi karşılayabilir. Tavuk eti ucuz. Et fiyatlarının Ramazan ayında yükselmesi için bir sebep yok." Bayraktar, Ramazan öncesi son yirmi gün dikkate alındığında 30 Mayıs-19 Haziran döneminde market fiyatlarında, 5 üründe fiyat değişimi görülmezken, 13 üründe azalma, 18 üründe ise fiyat artışı olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde tarla ürünlerinin tam olarak piyasaya çıkmasıyla birlikte domates, taze fasulye, patlıcan, biber, salatalık, karpuz, kavun gibi ürünlerde üretim artışı olacağını söyleyen Bayraktar "Üretim artışı fiyatlara olumlu yansıyacak. Kuru gıdalarda, tavuk, dana ve kuzu etinde fiyat artışı olursa spekülatif olduğu ortaya çıkar. Tespit edip ilgili yerleri uyarırız. Ramazan yaklaşırken üretici, hal, pazar ve market fiyatlarını takibe devam ediyoruz. Ramazan fırsatçılığı yapılmasın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber