Öğretmen emekli olduğu gün öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde öğretmenlik yapan 48 yaşındaki Murat Yılmaz, emekli olduğu gün geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Öğretmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi'nde Muhasebe Öğretmeni olan Murat Yılmaz için 18 yıldır görev yaptığı okulunun bahçesinde tören düzenlendi. Mesleğe 1980 yılında Ordu'nun Kabataş İlçe Ticaret Lisesi'nde başlayan öğretmen için düzenlenen törende saygı duruşunun ardından özgeçmişi okundu.

Törende yaptığı konuşmasında "Emeklilerimizi sevinç ve neşeyle uğurlamak isterdik" diyen Ünye İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Gür, "Öğretmenimizi bu şekilde uğurlamak bizleri çok üzdü. Onun yerini doldurmak mümkün değil. Onu ve ismini kalplerimizde yaşatacağız" dedi.

Törende, çiçeklerle donatılmış tabutunun başında gözyaşı döken merhum öğretmenin 21 yılık eşi Gönül Yılmaz ve tek çocuğu olan 20 yaşındaki kızı Ezgi yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Eşini son yolculuğunda yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Gönül Yılmaz, "Murat Hoca için son ders oldu. Aslında dersi böyle bırakmazdı. Kızımla birlikte bana bıraktığı en güzel mirası ismi olacak" dedi.

Kendisi de emekli öğretmen olan Gönül Yılmaz, eşinin ardından "Görüşeceğiz bebeğim hoşça kal" diyerek gözyaşı döktü.

Tabutu okulun bahçesinden çıkarken öğretmenin öğrencileri de gözyaşlarını tutamazken öğretmenlerinin kendilerine "Gelip veda edeceğim" dediğini belirterek, "Bize veda edemedi. Her zaman notları en son veren öğretmenimiz bu kez sanki öleceğini biliyormuş gibi diğer öğretmenlerimizden erken verdi" diye konuştu.

Merhum öğretmenin cenazesi Ünye Merkez Büyük Camii'nde öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Günpınar Köyü'ndeki aile kabristanlığından toprağa verildi.

Cenaze törenine Ünye Kaymakamı Nevzat Ergün, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, KOSGEP Başkanı Erkan Gürkan merhumun ailesi, yakınları, meslektaşları, öğrencileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Emekli olduğunda oturmak için köyünde ev yaptırdığı belirtilen Murat öğretmenin organlarını "bir başkası hayat bulur" diye bağışladığı öğrenildi. Cenazesi Günpınar Köyü'ne yaklaşık 250 araçlık bir konvoyla getirilen, eğitim camiasının, okul, sosyal ve kültürel yaşantısında övgüyle bahsettiği merhum öğretmenin öğrencileri öğretmenlerinin mezarı başına gelerek toprak attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber