CHP'nin 'disiplin affı gündeme alınsın' önerisi reddedildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, memur disiplin affıyla ilgili kanun tasarısının bugün ele alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Önerinin lehinde söz alan CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 21 Haziran 2005'te TBMM Adalet Komisyonunda oybirliği ile kabul edilen tasarının Meclis Genel Kurulunda iki defa gündeme geldiğini ancak bir türlü görüşülemediğini söyledi.

Tasarının 25 bin memuru ilgilendirdiğini anlatan Eraslan, Hükümetin görev alamadığı memurlara disiplin cezası uyguladığını, bu yüzden de tasarının görüşülmesini istemediğini iddia etti. Eraslan, AK Parti'nin disiplin affıyla ilgili memurlara söz verdiğini ifade ederek, ''O söz sizin namus borcunuzdur. Bu borcunuzu ödemenizi bekliyoruz'' dedi.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da önerinin lehinde söz alarak, ''Geçen hafta bu tasarı AKP'nin grup önerisinde yer aldı ve ben kendilerine teşekkür ettim. Şimdi 25 bin memur adına o teşekkürümü geri alıyorum'' diye konuştu.

Kandoğan, AK Parti milletvekillerinin laf atması üzerine, ''Sayın milletvekilleri; seçim meydanlarına nasıl gideceksiniz. Verdiğiniz hiç bir sözü tutmadınız. Kahramanmaraş meydanında 'başörtüsü namusumuzdur' denilerek milletin oyu alındı. Hiç bir milletvekili bu konuda girişimde bulunmadı. Şimdi millete ne diyeceksiniz?'' dedi.

Önerinin aleyhinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz de memur disiplin affının muhalefetin grup önerileri ile vakit kaybedilmesi yüzünden görüşülemediğini söyledi. Gündüz, disiplin affının gündemlerinde olduğunu bildirdi.

Gündüz, AB ile çok ciddi bir sürecin başladığını hatırlatarak, 9. Uyum Paketinin yasalaşması için muhalefet partisinin yetkilileri ile görüştüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber