Belediyeler 2007 Ocak ayında geçici işçi de alamayacak

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun, belediyelerde norm kadro uygulanmasına ilişkin aldığı karara, belediyelerden tepki geldi.

Norm kadro uygulamasında belediyelerin devre dışı bırakıldığını savunan başkanlar, merkezden yapılacak atamaların, birçok soruna yol açacağını savunuyorlar. Başkanlar, yürütmenin durdurulması için yargıya başvuracak.

2007 yılının Ocak ayında uygulamaya girecek olan ?Norm kadro? kararına göre belediyelere merkezi sınavla eleman alamı yapılacak.

Buna göre belediyeler mevsimlik işçi de alamayacak sadece hizmet alımı yapabilecek.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı bu karar Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin toplantısında gündemi oluşturdu. Belediye başkanları uygulamanın turizm bölgelerinde büyük sıkıntı yaratacağı görüşünde.

Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova uygulama ile ilgili şunları söyledi: ?Norm kadro uygulaması, özellikle kıyı belediyeler ve sahil belediyeler için yani gerçek anlamda kendisini yaz nüfusuna göre planlayan belediyeler için personel ve işçi açısından çok zor olacak. Belki sahile kıyısı olmayan belediyeler için bu uygulama sorun olmayabilir. Ancak yaz ve kış nüfusları değişkenlik yaşayan belediyeler için büyük problem olacak.?

Belediye başkanlarının dikkat çektiği bir başka nokta ise Türkiye genelindeki işsizlik oranı. başkanlara göre bu uygulama nedeniyle 500 binin üzerinde insanın işsiz kalacak.

Zeytinli Belde Belediye Başkanı Şadan Aytaç norm kadro uygulamasının belediyeleri çalışmaz duruma getirdiğini belirterek ?Zaten personel sıkıntısı çekiyoruz. Zaten yaz nüfusumuz hizmette yeterli gelmemizi engelliyor. Vatandaşlara her anlamıyla yeşil alanıyla, suyuyla, temizliğiyle hizmet bekliyor. Bu personel ile geçirmemiz mümkün değil. Bizim şu anki tepkimiz işsizlik tepkisidir? dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, hükümetin norm kadro uygulamasına karşı dava açma kararı da aldı.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber