CHP çatısı altında hesap soracaklar

CHP’nin ilgili kurullarına danışmadan Köşk için çatı aday belirleyen Kılıçdaroğlu’nun zor günü.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Haziran 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP çatısı altında hesap soracaklar

A. REZZAK ORAL

Cumhurbaşkanlığı için MHP'yle birlikte Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 'çatı' aday gösteren CHP'de sular durulmuyor. Geçen ay Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yapılan köklü revizyonun ardından ilk kez Parti Meclisi'ne (PM) başkanlık edecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarının hedefinde. Bugünkü toplantıda; CHP'nin ulusalcı kanadında yer alan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve sol kanadında yer alan Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in, parti yönetiminin tutumunu sert bir dille eleştirmesi bekleniyor.

NEDEN BİZİ DIŞLADINIZ

Cumhurbaşkanlığı adayı belirlemede 'yetkili kurulların yetkisinin tırpanlandığı' eleştirilerinin yüksek sesle dillendirileceği, bazı üyelerin PM'nin dışlandığına işaret edecekleri öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tercih etmelerinin gerekçelerini ve çatı aday gerekliliğini, PM üyelerine anlatacağı ifade ediliyor. Son MYK revizyonunun ardından beş üye ilk kez sade PM üyesi sıfatıyla toplantıya katılacak. Bu üyelerin de MYK'daki değişiklikliğe ilişkin eleştirileri gündeme getirecekleri konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun ise eleştirilere yanıt verirken, İhsanoğlu'nun akademisyen ve diplomat kimliğiyle gerçekleştirdiği başarıları anlatması, bir süredir gündeme getirdiği cumhurbaşkanı profiline en yakın ismin olduğunu anlatması bekleniyor.

1.5 AY KALDI TARTIŞMAYIN

Toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM üyelerine seçimlere 1,5 ay gibi bir süre kaldığını anlatarak, parti içi tartışmaların kamuoyu önünde yapılmamasını isteyeceği ve adayın desteklenmesi yönünde katkı sunmalarını talep edeceği ifade ediliyor. Öte yandan, partisinin il başkanlarını da perşembe günü toplayacak olan Kılıçdaroğlu'nun, "Seçim sürecinde adayımızın kampanyasına destek verin" mesajı vereceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber