Sabit hattan cebe SMS dönemi

Haber Giriş : 14 Haziran 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirilen Türk Telekom, hizmet atağına kalktı. TT, SMS sistemi ile artık sabit telefonlar ve sabit telefon-GSM arasında kısa mesaj atılabilecek, internet bağlantısı aynı fiyata iki kat hızlanacak

Türk Telekom, sabit hatlarda başlatacağı yeni hizmetleriyle bu hatların GSM iletişimi karşısında daha fazla kullanımını hedefliyor. Türk Telekom, cep telefonların bazı kullanım avantajlarını sabit hat ortamına taşımayı hedefleyerek TT Sesli Mesaj, TT Aile Kart ve TT SMS hizmetim abonelerine sunacak. TT Sesli Mesaj hizmeti, yerinde olmayan, telefona cevap veremeyen ya da meşgul durumdaki sabit hat kullanıcılarının sesli mesaj kutusu aracılığıyla çağrılara cevap verebilmesine olanak veriyor.

Yeni mesaj hizmeti

Standart mesaj kutusu ücretsiz bir hizmet olarak abonelere sunulurken, ekstra mesaj kutusu kapsamında ücrete bağlı hizmetler bulunuyor. Buna göre, bireysel mesaj kutusunun kapasitesi 2 MB olarak belirlenirken, bu büyüklük ortalama 30 saniyelik 17 mesajı alabiliyor. Bu sistem kapsamında 5 MB'lik aile mesaj kutusu ve 10 MB'lik profesyonel mesaj kutusu da bulunuyor.

SMS genişletiliyor

Tanıtımı yapılan diğer bir hizmet ise Temmuz'un ikinci yarısında hizmete açılacak olan TT SMS. Bu hizmet kapsamında sabit telefondan sabit telefona ya da cep telefonuna mesaj gönderilebilecek veya mesaj alınabilecek. Bu hizmet, arayan numaranın görünmesi özelliğine sahip olan ve SMS uyumlu telefon cihazlarından kullanılabilecek. Ayrıca sabit telefondan e-posta adresine ve faks numaralarına da mesaj gönderilebilecek.

TT'nin tanıttığı bir diğer hizmeti ise TT Aile Kart. Bu kartlar üzerindeki işlemcide müşteri bilgileri yer alırken, sistem ankesörlü telefonlardan yapılacak aramaların ücretlerini kartın bağlı bulunduğu sabit hat telefonuna yansıtılmasını sağlıyor.

ADSL tarifesi değişiyor, hızı katlanıyor

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, hem müşteriler hem de ekonomik faaliyetler açısından son derece önemli olduğunu söylediği hızlı internet bağlantısında değişiklikler planladıklarını, bunların gelecek iki hafta içerisinde açıklanmasının muhtemel olduğunu söyledi. Tarife değişikliğiyle ilgili olarak Telekomünikasyon Kurumu ile görüştüklerini hatırlatan Doany, öngörülen değişikliklerle bağlantı ücretleri korunurken hızın ikiye katlanması veya daha düşük ücrete aynı hızın gündeme geleceğini söyledi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber