'Memurlara disiplin affı' tartışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP bugün, TBMM Genel Kurulu'nda memurlar ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı öngören yasa tasarısının gündemin ön sıralarına alınması için önerge verdi. AK Parti'li Milletvekilleri'nin oylarıyla kabul edilmeyen tasarı, alt sıralarda kaldı. Tasarının önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor.

Önerge üzerinde söz alan CHP'li Orhan Eraslan, "25 bin memur ailesini çocuklarıyla yakınlarıyla birlikte ilgilendiren önemli bir kanun tasarısı. Bunda komisyonda oybirliğimiz var. CHP olarak bu tasarıyı destekleyeceğimizi söyledik. Herhangi bir muhalefetimiz yok. 330 bulunması açısından bir sorun yok. 2 defa Meclis gündemine geldi. Bu tasarı sizin taahhüdünüzdü. Bir söz varsa ortada, bu söz namus sözüdür. Biz de 'uygundur' diyoruz, ama ne yazık ki heyhat başka şeylerle uğraşılıyor. Memur disiplin cezalarının affı konusunda hiçbir şey yok. Getirin sicil affını ona da yardımcıyız. Memur affı bir lütuf değildir, sözünüzün bir gereğidir. CHP bunun için size bir imkan sunuyor. Biz destek olacağız. Buyurun birlikte memur affını çıkaralım" şeklinde konuştu.

Ardından kürsüye gelen DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ise AK Parti'nin Meclis gündemine uymadığını, hatta kendi belirlediği gündeme bile saygı göstermediğini belirterek, "Siz Meclis'i bu kadar hafife alamazsınız, milletvekillerini bu kadar hafife alamazsınız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz de konuşmasında, geçen hafta Danışma Kurulu önerisinin ele alındığını ve bu görüşmelerin en az 2 saat sürdüğünü belirterek, 330 gerektiren yasaların 1 hafta içine toplandığını, yurtdışına gidecek milletvekillerinin gidişlerinin durdurulduğunu ifade etti. Gündüz, "Ardı ardına gelen grup önerilerinin gündemi uzatması dolayısıyla memur sicil affı ele alınamadı. 'Bir savcının da bu memur sicil affının içine alınması amacıyla geciktirildi' şeklinde yanlış bilgiler verildi. Böyle bir şey yok" dedi ve tasarının gündemde olduğunu ve önümüzdeki günlerde yasalaştırılacağını ifade etti. Daha sonra yapılan oylamada CHP'nin önergesi reddedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber