İstanbul Tahkim Merkezi kuruluyor

TBMM Adalet Komisyonu'nda, İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2014 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İstanbul Tahkim Merkezi kuruluyor

TBMM Adalet Komisyonu'nda, uyuşmazlıkların tahkim ya da alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlamak amacıyla İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Komisyon AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı.

Toplantıda, İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasına ilişkin kanun tasarısı görüşüldü.

Alt Komisyon Başkanı AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kurum ve kuruluşlardan gelen temsilciler de tasarıya ilişkin görüşlerini aktardılar.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, tasarıyla ilgili, kurum ve kuruluşlardan gelen görüşleri inceledikten sonra toplantıya devam edilmesini istedi. İyimaya, Adalet Bakanlığı'ndan kurum ve kuruluşların görüşlerini içeren belgelerin komisyon üyelerine dağıtılmasını istedi.

İyimaya, tasarının maddelerine geçilmesini oyladıktan sonra Perşembe günü devam etmek üzere toplantıyı kapattı.

-Uyuşmazlıkları çözecek

Tasarıya göre, İstanbul'da tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak. Kurum, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, uyuşmazlıkların tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak.

İstanbul Tahkim Merkezi, tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerine ilişkin kuralları belirleyecek ve hizmetlerin yürütülmesini sağlayacak.

Kurum, tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle ilgili tanıtım ve yayın yapacak, bu konudaki bilimsel çalışmaları teşvik edecek, destekleyecek, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği yapacak.

İstanbul Tahkim Merkezi merkez, genel kurul, yönetim kurulu, denetçi, danışma durulu, milli ve milletlerarası tahkim divanları ile genel sekreterlikten oluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber