MEB'in son dakika genelgesi yöneticileri kızdırdı

ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) 17 Haziran’da yazı yazarak öğrencilerin üniversiteye giriş puanlarını etkileyen yıl sonu puanlarının ve okul bilgilerinin 20 Haziran’a kadar kontrol edilmesini ve yanlışlık varsa 20 Haziran’da mesai bitimine kadar düzeltilmesini istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2014 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'in son dakika genelgesi yöneticileri kızdırdı

KIVANÇ EL Ankara

ÖSYM, bu tarihten sonra yapılacak düzenlemelerin kesinlikle kabul edilmeyeceğini duyurdu. Ancak ÖSYM'nin 17 Haziran'da yaptığı bu uyarı, okullara 20 Haziran'da duyuruldu. Bazı okulların mesai bitimine 1-2 saat kala yazıyı aldıkları da öğrenildi.

Tepki gösterdiler

Tüm öğrencilerin bilgilerini hızlıca kontrol eden okul yönetimleri öğrencilerle bu bilgileri teyit edemedi. Bazı yöneticiler, öğretmen forumlarında, "Son dakika uyarı mı yapılır?" diyerek yazıya tepki gösterdi. Hataları düzeltilmeyen öğrenci olup olmadığı ise yerleştirme puanlarının açıklanması ile ortaya çıkacak.

Çok önemli dediler ama

ÖSYM, LYS'lerin yapıldığı iki haftanın arasında 17 Haziran'da MEB'e yazı yazarak, e-okul sistemi üzerindeki yıl sonu puanları ve öğrencilerin okul bilgilerinin kontrol edilmesini ve yanlışlıklar varsa 20 Haziran'a kadar düzeltilmesini istedi.

Bakanlık 17 Haziran'da ÖSYM'den gelen yazıyı 20 Haziran'da yolladığı bir genelge ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine duyurdu. MEB yazısında, şöyle denildi:

"Puanların hesaplanmasında kullanılacak yılsonu puanı ve okul bilgileri ÖSYM Başkanlığı'nca bakanlığımız e-okul sisteminden 13 Haziran 2014'te alınacaktır. Bu uygulama ile 2014 ÖSYS'de Ortaöğretim Başarı puanları, ÖSYS yerleştirme puanlarını önemli derecede etkileyeceğinden yılsonu puanlarının doğru ve zamanında toplanmasının önemli olduğu ilgi yazıda belirtilmektedir. Bilgiler, 17 Haziran'dan itibaren okulların ve il milli eğitim müdürlüklerinin kontrolüne açılacaktır. Adaylar, 17-20 Haziran tarihlerinde bilgilerini kontrol ederek hatalı bilgilerin düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvurmaları gerekmektedir. Okul müdürlükleri 20 Haziran mesai bitimine kadar bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için e-okul üzerinden tüm değişiklik işlemlerini tamamlayacak olup bu tarihten sonra adayların veya kurumların ÖSYM'ye yapacakları değişiklik talepleri kabul edilmeyecektir. İşlemlerin hiçbir gecikmeye mahal bırakmadan belirtilen sürede tamamlanmasını rica ederim."

Okul yöneticileri tepki gösterdi

Bakanlık konunun önemli ve acil olduğunu belirtmesine karşın yazıyı son gün il ve ilçelere duyurdu. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de bu yazıyı, "acele ve günlü" olarak okullara bildirdi. Bazı okulların mesai bitimine 1-2 saat kala yazıyı aldıkları da öğrenildi. Tüm öğrencilerin bilgilerini hızlıca kontrol eden okul yönetimleri öğrencilerle bu bilgileri teyit edemedi. Bazı yöneticiler, öğretmen forumlarında, "Son dakika uyarı mı yapılır?" diyerek yazıya tepki gösterdi. Hataları düzeltilmeyen öğrenci olup olmadığı ise yerleştirme puanlarının açıklanması ile ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber