5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıklar ülke genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2014 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Ağrı'nın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gütültülü sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Ağrı'nın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber