Bingöl'de öğrenci yurdu yapımı gerginliği

Bir eğitim kurumu tarafından inşa edilecek öğrenci yurdunun yapım çalışmalarına başlanması nedeniyle düzenlenen programda, kurum yöneticileriyle söz konusu alana park yapılmasını isteyen mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2014 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de öğrenci yurdu yapımı gerginliği

Bingöl'de bir eğitim kurumu tarafından inşa edilecek öğrenci yurdunun yapım çalışmalarına başlanması nedeniyle düzenlenen programda, kurum yöneticileriyle söz konusu alana park yapılmasını isteyen mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı.

Yenişehir Mahallesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğu belirtilen 6 bin 793 metrekare arsayı ihale yoluyla alan Murat Eğitim Kurumları tarafından, 200 kişilik öğrenci yurdu yapımı için çalışma başlatıldı. Çalışmalara Kur'an okunarak ve kurban kesilerek başlanan alana gelen Yenişehir Mahallesi muhtarı Turan Çağlayan ve bazı mahalle sakinleri, arsada yurt yerine park yapılmasını istediklerini gerekçe göstererek, çalışmaları durdurmak istedi.

Bu sırada iki grup arasında meydana gelen gerginlik, eğitimi kurumu yöneticilerinin söz konusu alandan ayrılmasıyla sona erdi.

Muhtar Çağlayan, yaptığı açıklamada, yurt yapımına karşı olmadıklarını ancak mahallede çocukların oynayabileceği, ailelerin vakit geçirebileceği bir parka ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Alanın yeşil alan olarak kullanılması için başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere milletvekilleri ve belediye başkanlarına talepte bulunduklarını öne süren Çağlayan, "Bize bu arsanın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu söylediler. Ancak biz buraya öğrenci yurdu yapılmasını istemiyoruz. Burada yeterince okul var. Bizim parka ihtiyacımız var. Çocuklar yollarda oyun oynuyor. Buraya yurt yapılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Murat Eğitim Kurumları Bingöl Şube Başkanı İzzet Katanalp ise söz konusu arsayı Vakıflar Genel Müdürlüğünce açılan bir ihalede 200 kişilik öğrenci yurdu yapmak üzere aldıklarını belirtti. Amaçlarının Bingöl Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade eden Katanalp, bu konuda gerekli izinleri alarak yurdun yapımına başlamak istediklerini kaydetti.

Katanalp, çalışmalarına mahalle muhtarı ve sakinlerinin engel olması üzerine ilgili yerlere başvurarak izin talebinde bulunduklarını belirterek, "49 yıllığına kiraladıkları arsa karşılığında Vakıflar Genel Müdürlüğüne yıllık 6 bin lira, inşaat çalışması tamamlandıktan sonra da aylık 13 bin 600 lira ödeme yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber