Merkez'den yeni indirim sinyali

Faizleri yüksek tuttuğu gerekçesiyle sert şekilde eleştirilen Merkez Bankası, önceki gün yaptığı 75 baz puanlık indirimin ardından faizlerde yeni düşüş için yeşil ışık yaktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Haziran 2014 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkez'den yeni indirim sinyali

ERCAN BAYSAL

Banka ekonomistleri ile Ankara'da bir araya gelen Merkez Bankası üst yönetimi enflasyonda bu aydan itibaren önemli derecede düşüş olacağını belirterek yeni faiz indirimi için sinyal verdi. Küresel ortamdaki rahatlama ve enflasyondaki düşüşle birlikte ölçülü faiz indirimlerinin devam edeceği izlenimi veren banka yönetimi, Irak'taki gelişmelerin petrol ve ihracat üzerinde olumsuz etkisi olacağını düşünüyor.

Petrol fiyatları da takip ediliyor

İhracattaki risklerin hafif atlatılacağını düşünen Merkez Bankası, çatışmaların güneye yansımadıkça petrol fiyatları üzerine etkisinin sınırlı kalacağı görüşlerini aktardı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) üyeleri tarafından yapılan sunuma katılan katılan bir banka ekonomisti Merkez yönetimini özgüvenleri yerine gelmiş bir şekilde gördüklerini ifade ederek, "Son Avrupa Birliği Merkez Bankası toplantısı sonrası elleri oldukça rahat. İçeride de enflasyonda en kötünün geriye bırakıldığı görüşündeler. Elleri oldukça rahat" dedi. 2014 yılında cari işlemler açığında önemli iyileşme beklenirken, faiz koridorunda da herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber