TRT'de eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-Sen üyeleri, TRT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

TRT Genel Müdürlüğünün önünde toplanan üyeler, burada "TRT ne çiftliktir, ne tekke", "TRT milletindir, yok edilemez", "TRT'nin Atatürkçüleri" yazılı dövizler taşıdılar ve çeşitli slogan attılar.

Burada açıklama yapan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu önünde yapılan eylemi eleştirdi. Karadavut, "Bir avuç sözde sendikacı, işe gelmeyen, devlet memuru niteliği bulunmayan, kanuna, yönetmeliğe uymayan, bu yüzden disiplin cezası almış kişiler ve yabancı ülkelerce finanse edilen bir derneğin temsilcileriyle birlikte TRT'yi kamuoyuna şikayet etmiştir" dedi.

TRT personelinin 24 saat fedakarca kamu yayıncılığı görevi yapan ve bunun karşılığında fazla maaş almayan kimseler olduklarını ifade eden Karadavut, TRT yönetimine de iddia edildiği gibi çalışmadan maaş alanlar varsa bunlar hakkında da gerekenin yapılması çağrısında bulundu.

TRT'nin, hükümetin kurulmasından bu yana ikinci defa vekaleten yönetildiğini belirten Karadavut, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümete sesleniyoruz; doğru, dürüst ve tarafsız yayıncılığın devamı için, ülkenin ve milletin birliğinde önemli rolü bulunan TRT'ye derhal genel müdür atanmalıdır. TRT kanunu çıkarılarak, kurum Anayasa'da ifade edilen, idari ve mali özerk yapısına kavuşturulmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber