Yolsuzluk operasyonunda yakalananların sayısı 35'e çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Konya başta olmak üzere Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı düzenlediği operasyonlar kapsamında gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak ihaleye fesat karıştırdıkları ve kamu görevini kötüye kullandıkları'' gerekçesiyle Konya Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından başlatılan operasyon, gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda derinleştirilerek sürdürülüyor.

Konya'daki temizlik ve kömür ihalelerine katılan bir kişinin ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında çalışmalarını sürdüren mali polis, çeşitli illerde, aralarında şeker fabrikası, MTA ve bazı sağlık kuruluşlarının da aralarında bulunduğu çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında ihalelere fesat karıştırıldığı bilgisine ulaştı.

Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucunda başlatıldığı belirtilen operasyonda, olaylarla ilişkisi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi sayısı 35'e yükseldi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bir üniversitenin öğretim elemanları, işadamları, müteahhit ve sağlık görevlilerinin de olduğu da kaydedildi

Operasyonunun Ankara ayağında ise Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne gelen mali polisler, burada analiz yapmakla görevli iki mühendisi gözaltına alırken, MTA'dan emekli olan bir daire başkanının da operasyon kapsamında ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber