1 Temmuz şifreleri

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını Başbakan Erdoğan 1 Temmuz'da bizzat açıklayacak. Erdoğan'ın adayı açıklarken yapacağı konuşmanın da tarihi bir nitelik taşıyacağı belirtiliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Haziran 2014 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Temmuz şifreleri
MEHMET ALİ BERBER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Adayımızı 1 Temmuz'da açıklayacağız" dediği toplantının detayları belli oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'da AK Parti'nin adayını bizzat açıklayacak. Kulislerde AK Parti adayının, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Haluk İpek'ten biri tarafından açıklanacağı ifade ediliyordu. Ancak son değerlendirmelere sonucunda Erdoğan'ın partisinin tüm kademelerinden katılımın olacağı toplantıda yapacağı konuşmada adayı açıklama kararı çıktığı öğrenildi. Öte yandan Erdoğan'ın Salı günü sadece adaylık açıklaması ile değil, içerik ile de tarihi bir konuşma yapacağı öğrenildi.

SALON ŞİMDİDEN DAR

Konuşmanın yapılacağı salon ile ilgili çalışmalar da devam ederken, katılımın beklenenden fazla olacağı kaydedildi. Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantı için salon şimdiden yetmedi. 3100 kişi kapasiteli salonda yapılacak toplantıya yaklaşık 4000 bin kişinin katılacağı ifade edildi. Toplantı çerçevesinde yapılan hazırlıklarda, Başbakan Erdoğan'ın tarihi konuşmalarını içeren bir kitap dağıtılacak. Konuk fazlası için salonun alt katındaki diğer salona da misafirlerin alınacağı, birkaç farklı noktaya dev ekranlar yerleştirilecek.

MYK TOPLANACAK

Önümüzdeki hafta salı günü yapılacak toplantıdan sonra AK Parti'nin gündemi cumhurbaşkanlığı seçiminde yol haritası olacak. Salı günü adayın açıklanmasının ardından Başbakan Erdoğan başkanlığında AK Parti MYK toplanacak ve 8-10 kişiden oluşacak seçim koordinasyon kurulu belli olacak. Kampanyanın ayrıntılarına kurul karar verecek.

AKİL İNSANLAR VE ANAYASA

Seçim çalışmaları, oluşturulacak Koordinasyon Kurulu'nun yanında ayrıca akil insanlar heyeti ile yürütülecek. Türkiye'nin toplumsal sorunlarına nasıl çözümler sunulacağı bu akil insanlar heyeti tarafından öneriler ışığında belirlenecek. Seçim kampanyasının ana vaadi ise Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa olacak

DEVLETİN ZİRVESİNİ BULUŞTURAN NİKaH

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Şule Özdin dünya evine girdi. Ankara ATO Congresium'da düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta, Ünal ile Özdin çiftinin şahitliklerini Gül, Çiçek ve Erdoğan yaptı.

GÜL VE ERDOĞAN TWİTTER'IN DÜNYA LİGİNDE

Dünyada Twitter takipçileri en fazla olan hükümet veya devlet başkanları sıralamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk 10'a girdi. Buna göre Cumhurbaşkanı Gül 4 milyon 620 bin twitter takipçisiyle sıralamada 6'ncı olurken, Başbakan Erdoğan adına açılan Twitter hesabı ise 4 milyon 300 bin takipçisiyle 7'nci sırada yer aldı. Listenin en başında 43 milyon 710 bin ile ABD Başkanı Barack Obama bulunuyor. Sıralamada Endonezya Devlet Başkanı 5 milyon 60 bin takipçi ile üçüncülükte yer alırken, 10. sıradaki daki Arjantin Devlet Başkanı Kirchner'in 2 milyon 880 bin twitter takipçisi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber