İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milli güvenlik komisyonu yeni yasama yılına kalıyor

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu ile TBMM'de kurulması öngörülen Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun oluşumu, gelecek yasama yılına kalıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2014 11:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Milli güvenlik komisyonu yeni yasama yılına kalıyor

- MELTEM ÖZTÜRK

TBMM'nin 18. ihtisas komisyonu olacak ve 17 üyeden meydana gelecek komisyona, CHP, MHP ve HDP, üyelerini bildirdi.

TBMM Bakanı Cemil Çiçek, komisyon kurulmasının ardından siyasi parti gruplarına 30 Nisan 2014'te komisyona düşen adaylarını iletmelerini istedi. Çiçek, buna cevap vermeyen AK Parti ve CHP'ye, 27 Mayıs'ta yeniden yazı gönderdi.

Daha sonra 3 parti de isimleri TBMM Başkanlığı'na bildirdi. CHP, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan'ı; MHP, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'yı, HDP ise İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in isimlerini iletti.

AK Parti, üye bildirmek için CHP'nin, kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın sonuçlanmasını bekliyor. AK Parti üye bildirimi yapmadığı için Genel Kurul'da üye seçimi yapılamıyor.

Milli güvenliğe ilişkin görüş ve öneriler sunacak

Komisyon, "Milli güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak, güvenlik ve istihbarat konularında uluslararası alanda kabul gören gelişmeleri izlemek, kendi faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak, güvenlik ve istihbarat hizmetleri sırasında elde edilen kişisel verilerin güvenliğini ve bireyin hak ve özgürlüklerini koruyucu öneriler geliştirmek"le görevli.

Yasaya göre komisyon, görüşmelerini kapalı oturumla yapacak. Komisyon, sadece kendisine yılda bir kez gelecek raporlarla sınırlı olarak çalışmayacak, yıl içinde de güvenlik ve istihbarat alanlarında çalışmalar gerçekleştirecek, konuyla ilgili öneriler ve görüşler sunacak, yurt dışında bu konuda yapılan çalışmaları inceleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber