2014/1 KPSS'de sağlık fizikçisi unutuldu

2014/1 KPSS tercih kılavuzunda, sağlık fizikçisi kadrolarına özel nitelikler unutuldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2014/1 KPSS'de sağlık fizikçisi unutuldu

Aşağıda bir ziyaretçimizin gönderdiği maili yayınlıyoruz.

ÖSYM MERKEZİ BAŞKANLIĞINA

BİLKENT/ANKARA

ÖSYM 'nin 23 Haziran-2 Temmuz 2014 tarihinde yapacağı KPSS-2014/1 Yerleştirmesinde mevcut 2014 KPSS/1 TERCİH KILAVUZU'nda TABLO-3.' te belirtilen Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar kısmında Sağlık Fizikçisi kadrolarında belirtilen aranan nitelikler sütununda '7341' kodu bulunmaktadır. 7341 kodunu 2014 KPSS/1 TERCİH KILAVUZU 'Özel Koşullar' bölümünde 'Nitelik Kod Klavuzu' tablosunda incelediğimizde 7341 satırında (Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Sağlık Fizikçisi) şeklinde bir gönderme bulunmaktadır. 'Genel Bilgiler' KPSS-2014/1 TERCİH KILAVUZUnda '2. Madde Başvurma Özel Şartlar' bölümünde Sağlık Fizikçisi kısmı bulunmamaktadır.

KPSS tercih kılavuzunda yeni değişiklik

Daha önceki tercih klavuzlarında (örn: KPSS-2013/1TERCİH KILAVUZU Madde 2.12) bu durum SAĞLIK FİZİKÇİSİ olarak atanmak için ' 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ek 13'üncü maddesine göre Sağlık Fizikçisi kadrolarını tercih edecek adayların, fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir' şeklinde ifade edilmektedir.

Bu niteliklere sahip olmayan ve başvuru yapıp kazanmış adaylar, hem bu niteliklere sahip adayların atanmasına engel olmakta ve aynı zamanda kazandıkları kurumda göreve başlayamayarak bu kurumlara zarar vermektedirler.

27,06,2014 tarihinde dpt ve osym ile bizzat görüştüm yanlışlık olduğunu ve duzelteceklerini söylediler ve Cuma gunu sabah klavuz yenilendi şuan size bu yazıyı yazarkende Cuma aksamına kadar osym nin duyurular kısmında bu durumu ilan edeceklerinin söylediler

Şu halde tercih işlemlerinin 5. Günündeyiz ve bu güne kadar bu kadroları nitelik kodlarını tasımayan kpss yerleştirme adayları tercih etmiş olabilir. Bu durumu sitenizde yayınlamanız durumunda tercih de bulunmuş adaylar tercihlerini düzeltme imkanı bulacaklardır. (tercihleri 2 temmuza kadar yenileyebilirler)

Memurlar net benim ve birçok aday ın takip ettiği bir site bu duruma haber etmeniz eminim bir çok aday tarafından okunacaktır.

İlginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber