Zeki Sayın, emekli olacakların yerine yeni personel alınabilmesini içeren Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını bildirdi.

Haber Giriş : 29 Ocak 2004 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zeki Sayın, emekli olacakların yerine yeni personel alınabilmesini içeren Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını bildirdi.

Sayın, kararname ile Halk Bankası'nda emekli olmak isteyen yaklaşık 2 bin 500 kişinin yerine eleman alınımı hedeflediklerini, ancak her durumda norm kadronun aşılmayacağını söyledi. İşe alınacak kişilerin sayısının emekli olacaklarla belirleneceğini anlatan Sayın, işe alınacaklarla eski personel arasında kendileri açısından bir fark bulunmadığını, istedikleri niteliklere uygun olması durumunda eski personelin de bu bankalarda çalışabileceğini söyledi.

Yerel seçimler öncesi böyle bir personel alımının seçim yatırımı olarak görülüp görülmeyeceğinin sorulması üzerine de Sayın, bunun seçimle ilgisi olmadığını, bunu 8 aydır söylediklerini, bu personel yenilemesinden IMF'nin de memnun olacağını ifade ettiğini aktardı. Burada amacın fazla personel almak olmadığını tekrarlarayan Sayın, ''Emekli olacakların yerine 2 binin üzerinde personel alımı planlıyoruz. Ama kaç kişi emekli olacak ona göre...'' diye konuştu.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber