Cumhurbaşkanı adayları belli oluyor

1 Temmuz'da tatile giremeyen Meclis, bu hafta hem Cumhurbaşkanı adaylık sürecini tamamlayacak hem de Çözüm Süreci Paketi'ni görüşecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2014 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı adayları belli oluyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık süreci, bu hafta tamamlanacak. AK Parti, adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacak ve aynı gün 311 milletvekilinin imzasıyla başvuracak. CHP ve MHP, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için bugün, HDP de kendi adayını açıkladıktan sonra başvurusunu TBMM Başkanlığı'na yapacak. 28 Haziran'da başlayan Cumhurbaşkanı adaylık başvurusu, 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Meclis'in bu haftaki diğer önemli gündemi ise 6 maddelik "Çözüm Süreci Paketi" olacak.

Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunu Tasarısı da bu hafta Genel Kurul'da ele alınacak.

Tasarıyla; araştırma altyapıları, yükseköğretim kurumu yerleşkelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait alanlarda, teknoloji geliştirme bölgelerinde, organize sanayi bölgelerinde ve endüstri bölgelerinde kurulabileceği gibi özel sektör ve sivil toplum kuruluşuna ait arazilerde de oluşturulabilecek. Araştırma altyapısında ilgili mevzuat hükümlerine göre uygun olarak yabancı uyruklu Ar-Ge personeli iş mevzuatı hükümlerine göre çalıştırılabilecek. Araştırma altyapıları, gümrük vergisi, her türlü fon, damga vergisi ve harçtan muaf olacak.

Komisyonlar

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Somalı madenciler, taşeron, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeren Torba Yasa Tasarısı'nını görüşmelerini bu hafta da sürdürecek.

İçişleri Komisyonu, Meclis'e sevk edilen Çözüm Süreci Paketi'ni, 2 Temmuz Çarşamba günü görüşecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, "Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı 1 Temmuz Salı günü ele alacak.

Manisa'nın Soma İlçesinde Meydana Gelen Kaza Başta Olmak Üzere Maden Kazalarının Araştırılarak Bu Sektörde Alınması Gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da konuyla ilgili dinlemelerini sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber