Erken emeklilik çetesi şirket tarifesi uyguladı

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Polisi'nin ortaya çıkardığı emeklilik çetesi ile ilgili operasyonda polis ilginç belgelere ulaştı. Emeklilik çetesinin kurdukları paravan şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterdikleri kişilere yapacakları işe göre fiyat tarifesi uyguladıkları belirlendi. Çetenin fiyat listesini de ortaya çıkaran polis, Şanlıurfa'da bir aşiret köyünün sigortalı gösterildiğini de belgeledi.

Yüksek maaş 5 bin YTL

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün çeteye ait 6 paravan şirkette yaptığı aramada ele geçirilen fiyat tarifesinde en yüksek ücretin tavandan prim yatırılması işlemi olduğu görüldü. Çetenin bu işlem karşılığında kişilerden 5 bin YTL ücret aldığı belirlendi. Çete üyelerinin ayrıca 2 bin ila 5 bin YTL arasında paralarla sağlık hizmetlerinden yararlandırma, malulen emeklilik, sağlık karnesi düzenlemek ve SSK hastanelerinden ilaç almak gibi işler gerçekleştirdikleri soruşturma evrakına geçti.

Köyü sigortalı göstermişler

Polis yetkilileri şebeke elemanları ve SSK'da çalışan görevlilerce primleri ödenmiş gibi gösterilen kişilerin tespitine yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Urfa, Bartın ve Aydın'da operasyonların devam ettiğini belirttiler. Yetkililer paravan şirketlerde el konulan bilgisayar kayıtlarında ilk belirlemelere göre SSK'dan hakkı olmadığı halde yararlanan bini kişinin adının geçtiğini, Urfa'da ise bir aşiret köyünün tümünün çete elemanlarınca sigortalı gösterildiğine dair ihbarın değerlendirildiğini sözlerine eklediler.

akşam
 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber