SSK çetesi paraları pavyonda yemiş

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paravan şirket kurarak çok sayıda kişiyi SSK'dan emekli eden ve sağlık hizmetlerinden faydalandıran şebeke üyelerinin, kazandıkları paraları pavyonda harcadığı belirlendi.

İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Bartın ve Aydın'da yürütülen operasyonda, devleti trilyonlarca lira zarara uğratan çetenin, kişi başına 3 milyar ile 5 milyar lira arasında para aldıkları ortaya çıkarıldı. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, paravan şirket kurarak bu şirketlerde çalışıyor gibi gösterdikleri binlerce kişi hakkında, SSK beyannamesi düzenlendiği, söz konusu kişilere sağlık karneleri aldığı, vizite kağıtları düzenlendiği ve emekli ettiğini tespit ettiği şebekenin, devleti trilyonlarca lira kazıkladığı ortaya çıktı. 'Paravan Operasyonu' kapsamında, 5'i SSK görevlisi, 5'i muhasebeci olmak üzere toplam 57 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Şanlıurfa, Bartın, ve Aydın'da da sürdürüldüğünü ifade eden emniyet yetkilileri, şebekeyle ilgili 6 ayrı paravan şirketinin ortaya çıkarıldığını kaydetti. 6 aydır telefon konuşmaları dinlenen ve şebekenin 'elebaşı' olduğu ifade edilen yaklaşık 25 sanık, emniyette yapılan ilk sorgulamada, haklarındaki suçlamaları kabul etti. Sanıklar, düzenledikleri her sahte belge için 3 ile 5 milyar lira arasında para aldıklarını ve kazandıkları paraların çoğunu Ankara'da bazı pavyonlarda harcadıklarını ifade etti.

TÜM KÖYÜ EMEKLİ ETMİŞLER: Polis tarafından yapılan araştırmalarda, Şanlıurfa'ya bağlı bir köyde yaşayan herkesin emekli edildiği belirlendi. Emniyet yetkilileri, emeklilik işlemleriyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Şebekenin liderinin Ahmet Ş. olduğu, SSK'daki evrakların da memurlar Salih U., Rasim Atıl A. ve Cafer Ş. tarafından takip edildiği iddia edildi. Öte yandan gözaltına alınan 57 kişiden 13'ü savcılıkca serbest bırakılırken, 44 kişi hakkında ek gözaltı süresi alındı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber