Tunceli'de ihmal sonucu ölüm iddiası

Tunceli’de meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Beser Doğan'ın ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2014 16:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tunceli'de ihmal sonucu ölüm iddiası

20 Haziran 2014 günü gece saatlerinde Tunceli merkez Atatürk Mahallesi'nde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında Beser Doğan (52) isimli kadın kaza yapan araçta sıkıştı. İlk yardım ile itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu sıkıştığı araçtan çıkarılan Doğan, ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Yakınları, hastaneye götürülürken şuuru açık olan Doğan'a yeterli müdahalede bulunulmadığı için hastanın 5 saat sonra hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Hastane yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Doğan'ın yakınları Tunceli Devlet Hastanesi acil servis önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 'Beser Doğan'ın katili sağlık sistemidir' pankartı açan yakınları adına açıklamayı kardeşi Bülent Çetin okudu. Çetin, hastaneye geldiğinde şuuru yerinde olan ablasının gerekli müdahale yapılmadığı gerekçesiyle öldüğünü öne sürerek, "Buradan sormak istiyoruz. Hastanenin acil kısmında bulunması gereken acil uzman doktoru neden yok? Hastaya müdahale etmesi gereken sağlık personeli neden yok? Hastanede acil durumlarda olması gereken doktorlar o gün hastaya müdahalede neden gecikti? Uzman doktorlar neden bir daha hastanın durumunu öğrenmek için hastaneye gelmedi? Hasta yakınlarına hastanın sağlık durumu hakkında neden yanlış bilgi verildi?" dedi.

Çetin, olayda sorumluluğu olanların tespit edilerek cezalandırılmasını istedi. Açıklamanın ardından Doğan'ın yakınları hastane önünden ayrılırken, Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de Başhekimliğin başvurusu üzerine olayda ihmal olup olmadığının araştırılması amacıyla soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber