Çılgın katip: Dışişleri bakanlığı, 'Papa Hikayesi' ile çalkalanıyor.

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Papa ile görüşmek için Roma'ya giden Başkatip M., Vatikan'a giremeden müthiş bir operasyonla yakalandı.

AB, Kıbrıs, İran-ABD krizi, Irak gibi uluslararası sorunlarla uğraşan Dışişleri Bakanlığı, inanılmaz bir olayın şokuyla sarsılıyor. Bakanlık koridorlarında, Başkatip M.'nin 'dünya barışı için' Papa 16. Benediktus ile görüşmek için gittiği Roma'da Vatikan sınırlarına geçemeden son dakikada yakalanıp Ankara'ya getirilmesi konuşuluyor. Türkiye'den, Roma'ya giden iki diplomatın, Türkiye'nin Roma ve Vatikan Büyükelçilikleri'nin de desteğiyle yakalayıp Başkente getirdiği M., psikolojik tedavi altına alındı. 'Çılgın diplomatın yarım kalan Papa macerası' ile ilgili Dışişleri kulislerinde farklı senaryolar konuşuluyor.

DÜNYA BARIŞI İÇİN

İlk senaryoya göre Başkatip M., "dünya barışını sağlamak için" Vatikan'a gitmek amacıyla Roma'ya uçtu. Ailevi nedenlerle ruh sağlığı bozulduğu iddia edilen diplomatın Papa'dan randevu isteyerek dünyada barış sağlamak istediği iddia edildi. Diğer bir iddia da diplomatın Türkiye karşıtlığı ile bilinen Papa'yı ikna etmeye gittiği yolunda...

Üçüncü senaryo ise tam bir diplomatik skandal niteliği taşıyor. İddiaya göre Vatikan, Türk diplomatın girişimlerinden haberdar oldu ancak diplomatın Papa ile görüşme ihtimali son anda önlendi.

SON DAKİKADA...

Başka bir senaryo da Dışişleri Bakanlığı'nın olaydan M.'nin eşi vasıtasıyla haberdar olması. Eşinin Vatikan'a gitmeye çalıştığını ve birkaç gündür eve gelmediğini belirten kaygılı eş Bakanlığa M.'nin uzun süredir Papa'ya ulaşmaya çalıştığını söyledi. Bunun üzerine devreye hemen personel dairesi girdi. M.'nin Papa'ya ulaşmadan yakalanması için iki kişilik bir tim Roma'ya gönderildi. Müsteşar Yardımcısı Ahmet Erozan'ın gönderdiği iki diplomat, M.'yi Roma'da bir kafede yakaladı. Ankara'dan giden ekibin diplomatı rahatsız etmeyecek şekilde ve sakince geri dönmeye ikna ettiği belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber