Erdoğan, gazeteden 5 bin TL tazminat kazandı

Yurt gazetesi, 23 Aralık 2013'te İstanbul merkezli soruşturmaya ilişkin bir haberde Başbakan Erdoğan hakkında iftira ve hakarete yer verdiği gerekçesiyle manevi tazminat ödeyecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 11:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Erdoğan, gazeteden 5 bin TL tazminat kazandı

Yurt gazetesi, 23 Aralık 2013'te İstanbul merkezli soruşturmaya ilişkin bir haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında iftira ve hakarete yer verdiği gerekçesiyle manevi tazminat ödeyecek.

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Başbakan Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile gazetenin avukatı Gizem Duygu Öcalan katıldı.

Özkaya, davanın basın yoluyla işlenen haksız eylemden doğan manevi tazminat istemi olduğunu ve belgelere dayanan davanın kabul edilerek, tazminata hükmedilmesini istedi.

Gazetenin avukatının Öcalan ise davanın haksız ve yersiz olduğunu iddia ederek davanın reddini talep etti.

Hakim Ahmet Tevfik Erginbay, davayı kısmen kabul ederek, gazetenin 5 bin lira manevi tazminatı, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Yurt gazetesinin, 23 Aralık 2013'te İstanbul merkezli soruşturmaya ilişkin bir haberde Başbakan Erdoğan hakkında iftira ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle gazeteden 20 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Aydınlık gazetesi Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber