Susuzluğun çaresi meyan kökü şerbeti

Uzmanlar, uzun Ramazan günlerinde vücuttaki su tutma kapasitesini dengelediği için meyan kökü şerbetinin içilmesini tavsiye ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 19:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Susuzluğun çaresi meyan kökü şerbeti

Manisalı aktar Bülent Gül, oruç tutan vatandaşlara meyan kökü şerbetini önererek, meyan kökü şerbetinin özellikle ramazan ayında tüketilmesi ile günlük vücudun su tutma kapasitesini dengelediğini söyledi.

Aktar Bülent Gül, Ramazan ayı boyunca meyan kökü şerbetinin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Meyan kökü şerbetinin susuzluğu gidererek, oruç tutan vatandaşlar için iyi olacağını anlatan Gül, Meyan kökü şerbetinin, vücudun günlük su tutma kapasitesini dengelediğini söyledi.

"ASİTLİ İÇECEKLER YERİNE TÜKETİLMELİ"

Meyan kökü şerbetinin tam bir enerji deposu olduğuna dikkat çeken, "Meyan kökü şerbeti faydaları arasında, hazmettirici, serinletici, böbreklere iyi gelmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi yer almakta. Yaz aylarında terleme, düşük tansiyon, isteksizlik, halsizlik, yorgunluk belirtileri olanlara şifa sağlar. Asitli içeceklerden ziyade meyan kökü şerbeti tüketilmesi tercih edilmeli. Aynı zamanda meyan kökü şerbeti yaz aylarında harareti alır. Tam bir enerji deposudur" dedi.

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ TARİFİ

Aktar Bülent Gül, vücuttaki su tutma kapasitesini dengeleyen meyan kökü şerbetinin yapılışını ise şöyle anlattı: "Bir avuç meyan kökünü bez bir torbaya ya da süzgece koyun. Eğer meyan kökü şerbetini akşamleyin hazırlıyorsanız, meyan köklerini beklemeye almak için sabaha kadar bekletiriz. Ancak, biran önce meyan kökü şerbeti içmek istiyorsanız 1,5 saat kadar suda bekletmeniz yeterli olacaktır. 1.5 saat bekledikten sonra meyan kökleri lifleri tencerenin içinden sıkılarak alınır. Daha sonra bir süzgeçle süzerek bir kaba boşaltılır.

Tamamen meyan kökü şerbeti olması için meyan kökleri tülbentten geçirilerek iyi bir şekilde süzülür. Bu süzme işlemi bir kez daha tekrarlanılarak meyan kökü şerbeti içinde tortu ve yabancı madde olmasını engellemiş oluruz. Meyan kökü şerbeti hazırlarken buradaki püf noktası, meyan kökü şerbetinin dibinde tortu birikmemesidir. Şişelere doldurulduktan sonra buz ilave edilerek meyan kökü şerbeti tüketime hazırdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber