İş güvencesi maddesinin kapsamı daraltıldı

Torba tasarıda yer alan ve tüm memurlar için alınan mahkeme kararlarının 2 yıl uygulanmamasını öngören hükmün kapsamı daraltıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2014 00:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İş  güvencesi maddesinin kapsamı daraltıldı

Yapılan yeni düzenlemeye göre,

1- 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunun eki I ve II sayılı cetvellerde yer alanlar,

2- Emniyet Genel Müdürlüğünde Emniyet Hizmetleri Sınıfı teşkilatına,

naklen, açıktan veya vekaleten yapılan atama ve görevden almalara ilişkin mahkeme kararları 2 yıl boyunca uygulanamayabilecek.

İŞTE AA'NIN GEÇTİĞİ HABER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "torba kanun" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarının bir maddesi daha kabul edildi. Özelleştirme uygulamaları hakkında verilen yargı kararlarına ilişkin 85. maddenin görüşmelerine ise bugün saat 14.00'te yapılacak birleşimde devam edilecek.

Komisyonun 12 saat süren görüşmelerinde, hükümeti önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık daha sonra ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci temsil etti.

Görüşmelerine 2 Temmuz akşamı başlanan iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışmalara neden olan 82. madde, yapılan görüşmelerin ardından iktidar partisinin verdiği önerge ile kapsamı daraltılarak kabul edildi.

Komisyonda kabul edilen düzenleme şöyle:

"Aralarında valiler, büyükelçiler, il emniyet müdürleri, kaymakamlar, bakan yardımcıları, genel müdür ve yardımcıları gibi üst düzey yöneticilerin bulundu, Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde gösterilen unvanları taşıyan görevliler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dahi daire başkanı ve üstü görevlere, sivil memurlar hariç kolluk teşkilatlarının kadrolarına açıktan, naklen veya vekaleten yapılan atama ve bu görevlerden alınma, bu görevlerle ilgili yer değiştirme, göreve unvan değişikliği işlemleri hakkında verilen mahkeme kararlarının gereği, ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması suretiyle iki yıl içinde yerine getirilecek.

Bu görevliler hakkında mezkur işlemlerin uygulanması telafisi güç veya imkansız zararlar doğurmayacak.

Kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmeyen kamu görevlisi hakkında ceza soruşturması ve kovuşturması yapılamayacak, ancak disiplin hükümleri saklı olacak.

Komisyon özelleştirme uygulamaları hakkında verilen yargı kararlarına ilişkin 85. maddenin görüşmelerine ise bugün saat 14.00'te başlayacak birleşimde devam edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber