'ÖSS günü klakson çalınmasın' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) nedeniyle okul çevrelerinde klakson çalınmaması için kampanya başlattı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, vatandaşlardan son zamanlarda gelen "sınav sırasında okul çevrelerinde aşırı gürültü yapılıyor, sürücüler gereksiz korna çalıyor, çocuklarımızın dikkati dağılıyor" şikayetleri üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sürücüleri uyarmak için harekete geçtiği kaydedildi.

Milyonlarca gencin hayatında dönüm noktası olan ÖSS süresince okul çevrelerinde gürültü yapılmaması ve klakson çalınmaması için uyarıcı kampanya başlatıldığı belirtilen açıklamada, üst ve yaya geçitleri ile okul çevresine bin adet "Sınav var, lütfen klakson çalmayınız" yazan tabelalar yerleştirileceği bildirildi.

Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile de koordinasyon sağlanarak, polis ve zabıta ekiplerinin okul çevrelerindeki sürücüleri uyaracağı kaydedildi.

Kampanyanın, Büyükşehir Trafik Müdürlüğü yol takip merkezi tarafından radyolar aracılığıyla elektronik yol durumu bilgilendirme tabelalarıyla duyurulacağı, AKOMCELL mesajlarıyla da vatandaşların cep telefonlarına iletileceği dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber