Bakan Koç: Bodrum'daki yazı için görevimi yaptım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlığa bağlı 93 müzenin tamamının birinci sınıf hale getirilmesinin mümkün olmadığını kaydederek, "15 büyük müze dışındakileri valiliklere bırakacağım" dedi.

MÜZELER

Bakan Koç, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Müzelerde son dönemde yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Bakan Koç, bütçeden kendilerine ayrılan payın yeterli olmadığını ifade ederek, "Ben bu meselelerin ortaya konulması gerektiğini söylüyorum.

Bu konuda hiç magazine kaçmadan, hiç ön yargıya kaçmadan bir kamuoyu oluşturulabilirse, 2007 bütçesi içinde daha rahat çalışma imkanı bulabiliriz" dedi.

Türkiye'deki bakanlıklarına bağlı müzelerin tümünün birinci sınıf hale getirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Koç, şunları kaydetti:

"93 müzenin, 93'ünün de birinci elden, birinci sınıf olması mümkün değil. Ben 15 tane büyük müzeyi bakanlığıma alıyorum, diğerlerini de valililiklere bırakacağım. Bu konuda başka bir fikri olan varsa, bunu tenkit edin ama 'Yok efendim müzeler belediyelere verilemez, özel idareye verilemez?'. Niye verilemez? Bal gibi de verilir."

BODRUM'DAKİ YAZI

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesindeki zindanın girişinde bulunan yazı konusunu da değerlendiren Koç, şunları söyledi:

"Ben bu mevzuda yapmam gereken işi yaptım. Ben şu veya bu 'böyle diyor' demedim. Ben ilmi olarak araştırdım. Arkadaşlarım bunun sahte olduğunu, sonradan yazdırıldığı şeklinde rapor verdiler. Genel Müdürümüz de Valiliğe 'bu yazının incelenmesi, gerekiyorsa soruşturmanın yapılması' şeklinde bir yazı yazmış. Valim de dün beyanatını verdi, soruşturmaya başlamış. Ben Türkiye Cumhuriyetinin Kültür ve Turizm bakanıyım. Eski müdürün de bakanıyım. Buradaki insanların da bakanıyım. O nedenle benim duruşum her zaman hukuki olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber