Memur sicil affını bekliyor

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin bazı disiplin cezalarının affedilmesini öngören tasarı yaklaşık 2 yıldır TBMM gündeminde görüşülmeyi bekliyor. Bugüne kadar üç defa gündeme alınıp son anda ertelenen tasarının acilen yasalaşmasını bekleyen kamu görevlileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tasarıyla ilgili verdiği sözü tutmasını istiyor.

20 binin üzerinde memur ve diğer kamu görevlisini yakından ilgilendiren ve Meclis Adalet Komisyonu'nca kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na sevk edilen tasarı en son 1 Mart tarihinde ele alınacakken son anda ertelenmişti. Tasarıyla 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar kamu görevlilerinin işlediği fiillerden dolayı verilmiş disiplin cezaları, bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılıyor. Söz konusu tasarının yasalaşması ile 20 bin 543 memurun bazı disiplin cezaları affedilecek.

TBMM'de görüşülmeyi bekleyen tasarı, ?devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarını' kapsam dışında bırakıyor. Memur ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affıyla ilgili tasarıda askeri personel ise kapsam dışında tutuluyor.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber