Jurnalci müdüre inceleme

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne 8 ay önce atanan Ali Yılmaz için yerel bir gazeteye asılsız ve olumsuz bilgiler ulaştırdığı iddia edilen Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir hakkında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı.

İzmir'de görevliyken baskın yapılan bir işyerinin sahibi ile aynı dakikalarda üst katta tavla oynadığı iddialarını yayınlayan yerel gazete hakkında, Ali Yılmaz tarafından tazminat davası açılmıştı. Dava devam ederken geçen hafta Gaziantep'e gelen Aydemir ile Yılmaz, birlikte bazı yerel gazeteleri ziyaret etmişti. Bu sırada Aydemir, Yılmaz'ı övücü sözler söylemişti. Bunun üzerine aynı gazete, iddiaya konu olan bilgileri Aydemir'in kendilerine gönderdiğini öne süren bir yazı yayımlamıştı. Aydemir, Gaziantep'te 1994-98 yılları arasında görev yaparken birçok gazeteciyle olduğu gibi kendisiyle ilgili yazı yazan Nurgül Balcıoğlu'nu da tanıdığını ve görüştüğünü söyledi. Aydemir, şöyle dedi:

"Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne meslektaşım Ali Yılmaz'ın atanmasının ardından gazeteci Balcıoğlu, bir telefon konuşmasında, kendisini tanıyıp tanımadığımı sordu. Ben de onu şahsen tanımadığımı, bir gazete haberinden hatırladığımı söyledim. Arşivlerde duran bu haberlere herkesin ulaşabileceği malumunuzdur. Kendisine ulaşan gazete kupürlerini herkes toplayabilir. Herkes gönderebilir. Ama ben göndermedim."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber