Açıktan atanacak Uzman ve Pratisyen Tabip atamalarına ilişkin yönetmelik taslağı kamu kurumlarının görüşlerine sunuldu

Haber Giriş : 30 Ocak 2004 01:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıktan atanacak Uzman ve Pratisyen Tabip atamaları ilişkin yönetmelik taslağı kamu kurumlarının görüşlerine sunuldu

4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 10'uncu maddesi ile 07051987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa aşağıdaki madde eklenmişti.
"Bazı sağlık personelinin atanması
Ek Madde 1 - Kamu kurum ve kuruluşlarının uzman (T.U.T.G.), uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, açıktan atama izni alınmaksızın mevzuatta öngörülen işlemlerin tamamlanmasından sonra sınavsız ve kura ile yapılır.

Klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına, açıktan atama izni alınmaksızın ilgili mevzuatı çerçevesinde atama yapılır.

Kura yoluyla yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir."

Madde hükmünde belirtildiği üzere kamu kurumlarına açıktan yapılacak uzman (T.U.T.G.), uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı atamalara ilişkin usul ve esasların Sağlık Bakanlığınca belirleneceği belirtilmektedir. İşte bu konuya ilişkin olarak hazırlanan yönetmelik taslağı Sağlık Bakanlığınca ilgili kurumların görüşüne sunulmuştur. Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarihe göre, kuranın Şubat ayı sonunda veya Mart ayı başında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Memurlar.net Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber